Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
St 23°C Čt 15°C Pá 11°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
 Motoklub Austerlitz informuje

Motoklub Austerlitz informuje

Motoklub Austerlitz informuje

Zdravím přátele řídítek a jedné stopy. Členové motoklubu se sešli na výroční schůzi, zhodnotili činnost klubu v uplynulém roce a potvrdili plán na rok letošní. Plán vypadá slibně. Pro letošek připravujeme celkem 18 akcí. O termínech a náplni akcí se dozvíte prostřednictvím www.slavkovak.cz, www.motoklubausterlitz.cz nebo na naší vývěsce naproti kostela u vchodu do Svojsíkova parku.

Motocyklovou sezónu zahájíme 7. dubna třídenním výletem po silnicích Jeseníků a Orlických hor. Cílem je seznámení s textilní výrobou v Jeseníkách, svezeme se po závodní trati Ecce Homo a Laudon, projedeme tzv. Sudetskou autostrádu, prohlédneme si těžká pohraniční opevnění v Orlických horách, prozkoumáme národní parky jihopolského Kladska a Stolových hor a bude toho na tomto výletě mnohem více. Přátelé, tak neváhejte a přijďte mezi nás! Těším se na společné setkání při některé naší klubové akci.

Poznámka: Kdo se chystáte během sezóny do zahraničí vlastním autem, ověřte si podmínky pro vjezd do velkých evropských měst v Německu, ve Francii a v Belgii nebo do regionů v Rakousku. Upozorňuji na vznik nových a nových ekologických zón, kam smíte vjíždět za omezujících podmínek, případně kam je vjezd určitým autům zakázán. Zejména, pokud plánujete cestu obytňákem kategorie N, musíte trasu ověřit na nízkoemisní mapě. V každé zemi jsou pravidla odlišná, vjezdy povolené jen se zakoupenou ekologickou známkou, tzv. ekoplaketou. Při nedodržení pravidel hrozí šílené pokuty i přes 2000 euro. Třeba ve Španělsku, Portugalsku, Itálii, Nizozemí, Dánsku a Maďarsku můžete zažít překvapení. Určité oblasti tu mohou zakázat vjezd podle momentální smogové situace. Ekoplaketa se lepí podobně jako dálniční známka. Získat ekoplaketu je rozdílně obtížné, není to hned a závisí to na požadavcích a na podmínkách registrace v  každé zemi. Policie toleruje pouze nálepku, e-mail potvrzující objednání vám rozhodně stačit nebude.