Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
St 20°C Čt 16°C Pá 11°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Svatební ráj končí. Energická podnikatelka potřebuje změnu.

Svatební ráj končí. Energická podnikatelka potřebuje změnu.

Svatební ráj končí. Energická podnikatelka potřebuje změnu.

Přesně dvanáct let letos uplyne od otevření salonu Svatební ráj na Palackého náměstí ve Slavkově u Brna. Michaela Rájová v něm doposud nabízela především půjčení šatů, doplňků, ale také cenné poradenství pro ženy před jejich velkým dnem. Starala se o zákaznice ze širokého okolí, 19. října však svůj salon definitivně uzavře. „Potřebuji změnu, více času na rodinu a v nejlepším se přestat má,“ vysvětluje své rozhodnutí.

 

Jak jste k rozhodnutí o uzavření salonu dospěla?

V oblasti svateb vyrůstám, moje maminka má také svatební salon v Mostě, kde jsem se narodila a po těch letech už cítím pocit určitého vyhoření. Toužím po životní změně. Nejsem především úplně zdravá a také se chci více věnovat svým dětem. Začala jsem mít zkrátka pocit, že mi ujíždí vlak, děti mě potřebují víc a víc a také je více možností, jak spolu trávit aktivně čas než, když byli malí. Původně jsem salon považovala za svůj koníček, ale bohužel to přerostlo hranici a je toho na mě hrozně moc.

 

Čemu se chcete věnovat dále?

Od 19 let podnikám ve financích, v podstatě to je také služba lidem, kde jim pomáhám,jak se správně starat o finance. U toho je potřeba se také neustále vzdělávat a to mě posouvá. Salonu už nemám bohužel co dát.

 

Aktuálně tedy v salonu stále přijímáte objednávky?

Přijímáme, stále je u nás dost zadaných šatů. Nyní to ale funguje tak, že každý, kdo si přijde, si šatky místo půjčení hned koupí. Se zákaznicemi se přitom osobně loučím, šaty jim zůstávají na památku za cenu půjčovného, což si myslím všichni ocení.

 

Z jaké dálky k vám zákaznice vlastně jezdí?

Máme je široko daleko, třeba z Třebíče. Často jezdí z Vyškova, Ivančic, Ivanovic, Kuřimi nebo Kyjova.Včera například z Nového města či Blanska.

 

Neuvažovala jste o prodeji Svatebního Ráje?

Salon neprodám, je jako jedno z mých děti. Je spojený s mým jménem a proto nechci, aby pod ním někdo jiný podnikal. Doménu si i nadále ponechám, kdyby náhodou….přeci jen člověk nikdy neví:-)