Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
St 23°C Čt 15°C Pá 11°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Vždycky něco končí a něco začíná...

Vždycky něco končí a něco začíná...

Divadelní spolek Slavkov u Brna

Divadelnímu spolku Slavkov u Brna skončila sezona 2022-23. Začínali jsme ji 18.9.2022 představením „Tango demente“ na jevišti Společenského centra Bonaparte ve Slavkově. Trochu jsme možná zaskočili diváky, protože jsme je pozvali přímo na jeviště.

A potom se už rozjel kolotoč dalších představení. 1.10.2022 měla ve Slavkově premiéru divadelní hra „Zelňačka“. Hra o dvou stařících na francouzském venkově. Veselohra se projevila jako životaschopná. Do dnešního dne jsme ji předvedli divákům na soutěži v Hodoníně a jen tak tak nám unikla nominace na postup do celostátního kola ve Volyni. A vyjeli jsme s ní před diváky ve Velké Bystřici, Kroměříži, , Přerově a Václavově.

Pohádku „Pekelné plány“ vidělo obecenstvo v Hodoníně, Mutěnicích, Rašovicích, Boleradicích a Pozořicích.

Hru pro dvě divadelní postavy „Manželé v nesnázích“ jsme provedli na divadelním festivalu v Bučovicích.

Tango demente“, hru, kterou jsme sezonu začínali, v listopadu ukázaly naše dámy v Hodějicích a Hruškách.

10.prosince 2022 obecenstvu ve Slavkově předvedl spolek novou vánoční divadelní hru „ Ukradený betlém“. Její reprízu jsme ještě v prosinci stihli odehrát v Letonicích.

  1. prosince 2022 jsme uvedli na jevišti Bonapartu speciální silvestrovské představení.

A pak už následoval vrchol sezony – premiéra původní divadelní hry Jaroslava Štěpaníka „František aneb Divné fógl“. Premiéra i repríza se podařila a tak se s touto hrou ze života našeho krajana Františka Vymazala chystáme v příští sezóně zabodovat na soutěži v Hodoníně.

Samostatným činem jednotlivce, byla účast Radima Kachlíře na divadelní soutěži monologů a dialogů ve Velké Bystřici. V soutěži monologů získal Radim Kachlíř vynikající první místo.

Celkem Divadelní spolek Slavkov u Brna odehrál v této sezoně 32 představení.

A co chystáme v divadelní sezoně 2023-24?

V září opakování divadelní hry „František aneb Divné fógl“, na divadelním festivalu v Bučovicích předvedeme oblíbenou „Zelňačku“, v listopadu premiéru veselohry pro děti „Líný Kuba, holé neštěstí“, v prosinci obnovíme „Ukradený betlém“ a na silvestrovké juchání premiéru veselohry Jiřího Olšanského „Amnestie“.            

Zachovejte nám vážení diváci svou přízeň a navštivte naše představení i v příští divadelní sezóně.

Za Divadelní spolek Stanislav Olbricht