Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 11°C So 4°C Ne 7°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
14. ročník výstavy ovoce a zeleniny přilákal zahrádkáře z celého regionu

14. ročník výstavy ovoce a zeleniny přilákal zahrádkáře z celého regionu

Ovocné stromy v tomto roce žádné omezení ohledně koronavirové pandemie neměly a tak plody rostly jak do velikost, jak do krásy. O tom se přesvědčili návštěvníci XIV. Oblastní výstavy ovoce a zeleniny, která se uskutečnila ve dnech 19. a 20. září 2020 nově v bývalých konírnách na zámku ve Slavkově u Brna.

V tomto historickém prostředí, sice za přísných hygienických opatření, kdy rouška byla povinností, více jak 1000 návštěvníků obdivovalo expozice zahrádkářů a zahrádkářek z Otnic, Heršpic, Hostěrádek- Rešova, Slavkova u Brna a také výstavní stoly plné jablek, hrušek, vinné révy, brambor nadměrné velikosti a mnoho druhů zeleniny. Z jablíček návštěvníci vybrali odrůdu Rubín pana Jiřího Matyáše, která se stala pro letošní rok vítězem soutěže Jablko roku.

Výtvarné práce dětí MŠ a žáků ZŠ Komenského na téma „ zahrada plná života“ byly zpestřením celé výstavy, tak jako rozsáhlé sbírky motýlů a kaktusů.

Že volba uspořádat výstavu v tomto krásném historickém prostředí byla správná nás přesvědčili jak návštěvníci při odchodu z výstavy, tak pochvalné zápisy v naší kronice.

Děkujeme všem kdo se podíleli na velmi hezké a úspěšné výstavě.

Za ZO ČZS Slavkov u Brna  

Vladimír Luža