Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Út 9°C St 6°C Čt 10°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Advent ve Slavkově

Advent ve Slavkově

Připravili jsme pro vás drobné radosti, které mohou vytvořit pravé kouzlo Vánoc...

Přestože letošní předvánoční čas nemůžeme trávit tak, jak jsme byli zvyklí, o pohodu a radost v dětských očích přijít nemusíme. Zámek Slavkov a město proto připravili několik her a adventních akcí, které můžete v centu města prožít se svými blízkými v centru města.

O víkendech bude do Vánoc otevřený zámek

Až do 20. prosince můžete o víkendech navštívit zámek. Vidět můžete nejen tradiční prohlídkovou trasu Historické sály, ale také výstavu žáků Základní školy Františka France Jiné světy. Vstupy budou povoleny skupinkám do deseti osob včetně průvodce. Doporučujeme proto online rezervaci zde

Výstava jiné světy

Výstava prací, studentů výtvarného oboru ZUŠ Františka France ve Slavkově, inspirované vesmírem, snovým světem, surrealismem nebo také filmy science fiction.

Stezka za mikulášským balíčkem

Od pátku 4. do neděle 6. prosince

Hra v zámeckém parku, na jejímž konci bude pro děti čekat mikulášská nadílka, kterou si vyzvednete ve foodtrucku Zámecké restaurace u informačního centra. Děti rodičů, kteří objednali dárek v hodnotě 200 korun, získají balíček, kde budou mimo jiné i hand made výrobky od místních výrobců.

Na stezce bude připraveno 12 úkolů, na konci budou mít poskládanou básničku pro Mikuláše. Parkem se v tento termín bude pohybovat také živý anděl, nebo čert (nebo taky oba?). Z balkónu bude vše pozorovat samotný Mikuláš.   

Od pondělí 7. 12. Budeme pokračovat v oblíbených hledačkách v parku hrou Hledání slavkovského pokladu

Ježíškova pošta

Od pátku 4. do neděle 6. prosince

Už jste napsali Ježíškovi? Pokud ne, tak napište právě o tomto víkendu. Přineste dopis do jeho poštovní schránky ve vstupní hale zámku. Razítko pro oražení dopisu naleznete na pokladně zámku.

Strom vánočních přání

Pošlete nám Vaše vánoční přání ve formě textu (max. 3 věty) nebo obrázku. Všechna přání budou průběžně věšena na slavkovský vánoční strom na Palackého náměstí. Svá přání můžete vhodit do poštovní schránky informačního centra nebo zaslat e-mail: halabalova@zamek-slavkov.cz nebo na facebook Zámku Slavkov – Austerlitz.

Platí do 17. 12.

Tam kde Ježíšek nechodí… pošlete dárek ohroženým slavkovským rodinám

Vánoční stromeček na radnici se opět stane místem pro splněná přání dětí z ohrožených rodin. Pracovnice sociálního odboru i letos chtějí navštívit před Vánocemi rodiče dětí, které nemají tolik štěstí, aby je navštívil štědrý „Ježíšek“. „Když jsme tuto nesmělou výzvu vyhlásili loni, vyrazili nám Slavkováci dech. Stromeček byl během několika dní zasypaný dárky a vzkazy, které vyjadřovaly solidaritu s rodinami, které zažívají těžké období,“ uvedl starosta Michal Boudný.

Sociální pracovnice proto i letos vytipovaly 34 dětí, které chtějí v adventním čase navštívit a jejich rodičům předat pozdrav od Ježíška. Soupis dětí s uvedením pohlaví a věku dítěte je zveřejněn zde . Interaktivní seznam umožňuje dárci si vybrat dítě, kterému chce dárek věnovat. Díky tomu pak ostatní uvidí, které dítě ještě nemá svůj dárek.

 

ODKAZ NA INTERAKTIVNÍ SEZNAM DĚTÍ

 

„Velmi si vážíme všech, kteří se loni zapojili do této sbírky. V mnoha rodinách tak obrovská solidarita vyvolala nádherné emoce a pocit, že v jejich situaci nejsou sami.  S ohledem na letošní epidemiologická opatření chceme požádat o ještě přísnější hygienická opatření. Proto prosíme, aby se letos mezi dárky neobjevovaly použité plyšové hračky a oblečení,“ požádala vedoucí sociálního odboru Šárka Morongová.

Vánoční stromeček se na chodbě staré radnice rozzáří ve středu 2. prosince. Zabalený dárek s označením dítěte, pro které je překvapení určeno, pak můžete přinést do pondělí 14. prosince.