Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Út 9°C St 10°C Čt 9°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Atletika Slavkov informuje

Atletika Slavkov informuje

MISTROVSTVÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE MLADŠÍHO A STARŠÍHO ŽACTVA

SEDM MEDAILÍ Z HALOVÉHO MISTROVSTVÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE MLADŠÍHO ŽACTVA

Ostravská atletická hala hostila v pátek 13. 1. Mistrovství Jihomoravského kraje mladšího a staršího žactva v hale. Především pro kategorii mladšího žactva to byl velmi vydařený závod. Ml. žáci i žákyně závodili v sedmi individuálních disciplínách a společně pak ve smíšené štafetě. Do závodu se kvalifikovalo 15 zástupců Slavkova. Se ziskem 3 titulů, 7 medailí a 19 umístěními v elitní osmičce se jedná o dosud nejlepší výsledek na halovém mistrovství JmK mladšího žactva v historii klubu Atletika Slavkov.

Medaile získali: Julie Fialová – 1. ve vrhu koulí 2 kg (10,55 m); Anna Sedláková – 1. ve skoku vysokém (150 cm); Adam Konečný – 1. na 60 m (8,00 s) a 2. na 150 m (19,77 s); Adéla Procházková – 2. na 60 m (8,60 s); Matěj Mráz – 2. na 60 m překážek (10,83 s); Adéla Procházková, Adam Kotolan, Natalie Pischová a Adam Konečný – 2. ve štafetě 4 x 200 m (1:59,22).

Pochvalu si ale zaslouží všichni, kteří v nádherném prostředí ostravské haly bojovali – nikdo z nich nezklamal!

O obrovském úspěchu svědčí i to, že v medailovém pořadí všech startujících oddílů bylo mladší žactvo Slavkova nejúspěšnějším oddílem. Dětem i rodičům gratulujeme! Výsledky jsou velkým příslibem pro nadcházející Mistrovství Moravy a Slezska ml. žactva, které hostí 3. 2. opět Ostrava.

Za Slavkov nastoupili: Andrea Dvořáková, Julie Fialová, Miroslava Konečná, Vendula Machálková, Jitka Peksová, Natalie Pischová, Adéla Procházková, Anna Sedláková, Sára Skoupá, Adam Hroza, Ondřej Jachymiák, Adam Konečný, Adam Kotolan, Ondra Minks a Matěj Mráz.

 

HALOVÉ MISTROVSTVÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE STARŠÍHO ŽACTVA

Halového Mistrovství Jihomoravského kraje se v ostravské hale účastnili také slavkovští starší žáci a žákyně. V atletice (a u běhů zvlášť) platí, že nejlepší trénink je závod.

Byli jsme rádi, že do skvělých sportovních podmínek s námi trenéry ze Slavkova vyrazili i atleti, kteří se zrovna necítili v optimální formě. Odměnou byly závodní zkušenosti, dobré sportovní výkony a v mnoha případech vylepšené osobní rekordy. Skvělé vystoupení předvedli: Antonín Havrda – 2. ve skoku vysokém (179 cm); Kristýna Machalová – 2. na 800 m (2:28,38); Petr Odehnal – 5. na 800 m (2:21,18) a 6. na 150 m (19,37 s); Ondřej Obdržálek – 6. na 60 m (8,02 s) a 9. na 150 m (19,45 s); Anna Čižmárová – 6. ve vrhu koulí 3 kg (8,28 m) a 9. ve skoku vysokém (135 cm), Veronika Žůrková – 9. ve skoku vysokém (135 cm); Barbora Hořavová – 10. ve skoku dalekém (449 cm).

Na 4. místo dosáhli naši atleti ve štafetě 4 x 200 m (1:50,38) ve složení O. Obdržálek, P. Odehnal, P. Minks, I. Mráz. Dívky v téže štafetě obsadily 8. místo (1:58,92) – K. Machalová, V. Žůrková, A. Krčmářová, B. Hořavová.

 

VÁNOČNÍ HALA MLADŠÍHO ŽACTVA V OSTRAVĚ

16.12. proběhlo rozloučení s atletickým kalendářním rokem, což také znamenalo, že pro ročník 2009 to byla poslední příležitost, jak si zazávodit v kategorii mladšího žactva.

Závodů se za Slavkov účastnilo 8 atletek a 1 atlet, který se ovšem dívčí přesily nezalekl a ve výsledku byl nejúspěšnějším slavkovským reprezentantem – Adam Konečný si odvezl stříbro ze skoku dalekého (496 cm) a bronz z běhu na 60 m (8,08 s), oba výkony znamenaly Adamův osobní rekord. Velkým překvapením a senzací byla Anička Sedláková, která si ve skoku vysokém výkonem 148 cm vylepšila osobní rekord o neuvěřitelných 13 cm (!) a získala tak stříbro, tento výkon znamenal nový oddílový rekord kategorie ml. žákyň.

Výkony všech pro nás představovaly naději a solidní příslib pro lednové Mistrovství JmK (viz samostatný článek na této straně).

 

ZIMNÍ ÚSPĚCH SLAVKOVSKÝCH ATLETICKÝCH PŘÍPRAVEK

Na otevřených přeborech v atletické hale v Ostravě-Vítkovicích se v předvánočním čase představily také slavkovské přípravky. Pro tuto kategorii zde byl vypsaný halový čtyřboj (60 m – hod plným míčem 1kg – skok daleký – 400/600m). V kategorii „přípravka dívky“ dokázala zvítězit slavkovská Natalie Pischová. V kategorii „minipřípravka dívky“ se nejlépe dařilo Elišce Navrátilové, která vybojovala výborné druhé místo. Na krásném čtvrtém místě ji doplnila Aneta Kalinová. Děvčata doprovodil na stupních vítězů stříbrný Dominik Szajer („minipřípravka hoši“).

Kromě atletických halových závodů pokračují také seriály přespolních běhů. Jeden z nejvýznamnějších podniků je Brněnský běžecký pohár, jehož 5. díl proběhl v sobotu 7.1. v Kuřimi. Tohoto podniku se zúčastnili 2 slavkovští přípravkáři. Eliška Navrátilová po přestupu do kategorie starších přípravek doběhla na výborném 3. místě. Stejné umístění zopakoval také Ondřej Navrátil v kategorii mladších přípravek. Nejlepších výkonů však dosahuje slavkovský reprezentant Tomáš Dočekal, v kategorii žactva, který se Brněnského běžeckého poháru účastní pravidelně, a ze čtyř startů této sezóny si odváží čtyři vítězství.

Trenéři atletiky