Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Út 9°C St 10°C Čt 9°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Austerlitzman 2020 aneb triatlon pro každého

Austerlitzman 2020 aneb triatlon pro každého

Austerlitzman 2020 aneb triatlon pro každého První letošní akcí pořádanou spolkem Austerlitz Adventure, kterou naštěstí současná karonavirová situace neohrozila, byl již tradiční „triatlon pro každého“ ve Slavkově u Brna.

V  sobotu 29.08.2020 se podařilo uskutečnit 15. ročník Austerlitzmana. Výstřelem 10:15 odstartovala první vlna plaváčků s tratí 40m plavání, 2km na kole a 400 m běh následována dalšími vlnami starších dětí s dvojnásobnou vzdáleností. Téměř 100 dětí závodilo a úspěšně proběhlo cílovou bránou. Po poledni se začala vyjasňovat obloha a na start ve 14 hodin se postavilo ve třech vlnách celkem 86 mužů a 17 žen. Vítězem letošního ročníku se stal Vojtěch Bednarský z oddílu TITAN Trilife Zlín s časem 01:01:49. Jako první žena proběhla cílem Lucie Vaculová po cyklo souboji s Evou Šolcovou. Co se dá za tento čas stihnout? 400m plavání v rozvlněném slavkovském koupališti, 18 km na horském kole v kopcovitém terénu obory a nekonečné 4 km kolem golfového hřiště. To vše v téměř posledním z nejteplejších dnů letošního léta bylo jistě výzvou pro každého závodníka. Za všechny pořadatele a dobrovolníky spolku Austerlitz Adventure, z. s. můžeme říct, že závod se vydařil a doufejme vykouzlil nejeden úsměv všech zúčastněných. Kdo by se rád vrátil na konec prázdnin, může tak učinit návštěvou stránek www.austerlitz-adventure.cz a shlédnout krásné fotky dokumentující atmosféru sportovní akce.

Podívejte se na fotogalerii Jana Martínka zde

Fotogalerie Adama Hozy zde

Rádi bychom poděkovali všem partnerům, zejména městu Slavkov a všem jeho složkám, všem našim partnerům akce a členům organizačního týmu za pomoc. Zároveň vás všechny srdečně zveme na Běh Slavkovem, který se uskuteční v areálu slavkovského zámku v sobotu 3.10.2020 více na www.austerlitz-adventure.cz (MŠ)

 

Foto v galerii Jan Martínek