Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 15°C So 16°C Ne 19°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Běh Slavkovem počtvrté

Běh Slavkovem počtvrté

První říjnový víkend, krásné slunečné počasí a vy jste přemýšleli, kam o víkendu vyrazit s celou rodinou? Přece do Slavkova u Brna! Austerlitz Adventure tu totiž 2. 10. 2021 pořádal již čtvrtý ročník Běhu Slavkovem!

Pokud jste zavítali, měli jste tu možnost vidět jedinečné propojení dobrých lidí, sportu, zábavy a seskupení energie, kterou vydáte a v pozměněné podobě se vám ještě větší množství vrátí. Své nejmladší děti jste zaregistrovali již ráno, odměnili je poté sladkou palačinkou a odpoledne je poslali s prarodiči na prohlídku nádherného slavkovského zámku a přilehlé zahrady. Vy dospělí jste po poledni mohli poměřit své síly se zkušenými běžci i amatéry.

Všeobecné povzbuzování a nadšený potlesk v cíli 650 metrů dlouhého závodu čekal již nejmladší závodníky s ročníkem narození 2014 a 2015, v čele s Dominikem Záhorou a Ninou Kolářovou. Jednokilometrovou trať na předních příčkách obsadili atleťáčci ze Slavkova u Brna, suverénně zde vedl Kryštof Slezák z Atletiky Slavkov u Brna a za dívky Nikol Gondová. Dětskou část Běhu Slavkovem uzavřel dvoukilometrový závod, v němž zvítězili v rámci ročníků narození 2010 – 2011 Marek Hübel z VSK Univerzita Brno a Tereza Tušlová z Track & Field a v ročnících narození 2007 – 2009 Adam Valíček z SK Speed Brno a Alžběta Suchomelová z AHA Vyškov.

Pro dospělé účastníky byl perfektně připraven závod nesoutěžní, pětikilometrový, a hlavní desetikilometrový okruh, k jehož účasti bylo zaregistrováno téměř 100 závodníků. K nejrychlejším mužům patřil s časem 35 min. 29 s. Michal Šmída z AK Olymp Brno následovaný Zdeňkem Hrabovským a Viktorem Novotným. Srovnatelně kvalitní běžecké výkony převedly ženy, kterým vévodila Natálie Mrázková z AK Olymp Brno v čase 39 min. 54 s., druhý nejlepší čas patřil Monice Rusínové a třetí Markétě Hoškové.

Poděkování patří všem, kteří se na této výjimečné akci podíleli, a to především městu Slavkov u Brna, slavkovskému zámku a společnostem Lohmann & Rauscher, s.r.o., SKR stav, s.r.o.,  Dentistar s.r.o., KF GIPS s.r.o., JM Demicarr s.r.o., Bzenia a.s., Slavkovský pivovar s.r.o. a Radim Marada.

Nejen vítězům všech kategorií patří velký obdiv a gratulace! Za překonání sebe sama, krásné sportovní výkony, navázání na tradici městského běhu a předání vzorů našim dětem, přátelům a rodinným příslušníkům.

Pojďte si to vyzkoušet a zaběhat si v ročníku následujícím!

Foto Jan Martínek