Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
So 27°C Ne 23°C Po 25°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
CHB GYM informuje

CHB GYM informuje

Vážení sportovní přátelé a příznivci bojových sportů zejména. V sobotu 27.4. 2024, proběhlo poslední kolo Národní ligy Muaythai, před letními prázdninami.

Na startovní listině za CHB GYM, bylo nominováno celkem 5. fighters. Bohužel tři z pěti nominovaných zápasníků, neměli ve své váze na lize soupeře, tak jsme byli nuceni postavit pouze dva zápasníky. Martina Lučného a Sofii Hrubou.

Martin Vajgl Lučný nastupoval ve své sportovní kariéře ve váze do 54 kg, do svého šestého zápasu. Bohužel jej potkal podobný osud jako ostatní borce a to takový, že ve své váze Martin neměl soupeře. Byli jsme tedy nuceni učinit rozhodnutí a to takové, že Martin Lučný po dohodě s trenérem, nastoupil o váhu výše. Tedy do váhy -57 kg navíc s velice zkušeným soupeřem, který nastupoval již do svého 17. zápasu. Bylo rozhodnuto, přijeli jsme zápasit a ne spekulovat o optimalizaci soupeře! Soupeřem Martina Lučného byl Jan Diviš s X GYM PRAHA.

První kolo bylo oboustranně opatrné, kde si jeden druhého takticky četli a hledali soupeřovo slabiny. Ke konci prvního kola do toho Martin šlápnul a vyvinul na svého soupeře vysoký tlak. Ve druhém kole bylo jasné, že Diviš musí Martinovo nástup vyrovnat a tak se snažil Diviš Martina dostat pod tlak. Toto se mu ve druhém kole zejména v klinčích poměrně dařilo a tak bylo víc než jisté, že po skončení druhého kola, musí Martin vývoj zápasu otočit! Bylo nám jasné, že kdo vyhraje třetí kolo, vyhraje i celý zápas. Zde už nebyl prostor pro žádné taktizování! Vajgl ve třetím kole bude muset ze sebe vydat úplně všechno! Od první sekundy třetího kola, Martin tvrdými výměnami zasypával Diviše po celou dobu celého kola až do úplného konce zápasu. Po skončení fightu před vyhlášením vítěze jsme byli všichni nervózní, ale po zdvižení ruky Martina Lučného a vyhlášení vítězství v poměru 3:0 na body, naše radost neznala mezí. Marin Vajgl Lučný zaslouženě vítězí a připisuje tak na vrub klubu CHB GYM cenné ligové body.

Následoval další zápas naší třináctileté fighterky, Sofie Hrubé. Ani Sofie neměla ve své váze soupeřku a tak i ona byla nucena nastoupit taktéž o váhu výše do -48 kg, proti Viktorii Janovské z LANNA GYM PRAHA. Tento zápas měl podobný scénář jako zápas předešlý s jediným rozdílem, že Sofie svým tlakem v prvním kole dostala svou soupeřku do počítání. Bylo jasné, že v tomto tempu nesmí Sofie polevit. Jenže udržet nasazené tempo z prvního kola, vyžadovalo obrovské fyzické vypětí. Toto se projevilo a ve druhém kole v podobě poměrně velikého kyslíkového deficitu. Ovšem díky obrovské vůli, sebezapření a chuti po výhře, dokázala Sofie nastavené tempo udržet po celou dobu zápasu až do úplného závěru a tak jsme se všichni radovali i po druhé. Sofie v tomto duelu zaslouženě zvítězila taktéž v poměru 3:0 na body a získala tak pro klub další cenné ligové body. Sportovní klub CHB GYM, tedy na posledním ligovém vystoupení v Praze, zaznamenal 100% úspěšnost, když ze dvou startů si odváží z Prahy do Slavkova cenné dvě vítězství!

Ovšem tímto pro zápasníky letošní sezóna zdaleka nekončí. Martin Lučný, bude ještě 25. května, zápasit na galavečeru EURO BIKE FEST v Mikulově. Poslední tečkou sportovního působeni klubu CHB GYM před letními prázdninami, bude živé vystoupení ve Slavkově u koupaliště, na druhém ročníku Kroužkobraní. Zde se představí elitní borci CHB GYM na živo a to dne 22.6. 2024.

Závěrem mě dovolte, abych touto cestou poděkoval za podporu městu Slavkova u Brna a zejména našemu generálnímu sponzorovi, společnosti CREATE & ASSETS, zastoupené p. Davidem Vágnerem. Všem děkujeme za vaší podporu, bez které bychom jen těžko dokázali udržet úroveň sportovního klubu CHB GYM, na požadované úrovni!