Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 10°C So 5°C Ne 7°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Další medaile zimních plavců

Další medaile zimních plavců

Další medaile zimních plavců

První březnovou sobotu se na venkovní plovárně Praha Podolí konalo za účasti 104 plavců z 23 oddílů MČR v prsařském způsobu. Z nějakých technických příčin netradičně v krátkém, jen 33metrovém skokanském bazénu.  Voda měla pěkných 8,7°C, venku však bylo chladno, pouze 1°C.

Oddíl Fides Brno reprezentovalo 23 závodníků, kteří na mistrovských tratích získali celkem 16 medailí, 7 zlatých, 6 stříbrných a 3 bronzové. Ženy kategorie masters B zopakovaly svůj úspěch z brněnského MČR ve volném způsobu a na stupních vítězů opět stály tři plavkyně FiBr.

Na MČR uspěli i slavkovští plavci. Jarmila Mašová suverénně zvítězila na trati 233 m, ve stejném závodě byla Helena Pavézková pátá. Hana Matýšková získala na trati 500 m stříbrnou medaili, závod na 100 m vyhrála Vladimíra Fialová. Ivan Marek zvolil delší, nemistrovskou trať a do bojů o medaile nezasáhl. Pražský závod tentokrát pro nemoc vynechala Jana Matuštíková.

Do konce sezony zbývají zimním plavcům tři závody. V tom posledním, v Nové Pace, se budou rozdělovat medaile za celkové umístění. I tam čekají členy Fidesu stupně vítězů a potom už jen odpočinek a pro některé i příprava na letní dálkové plavání.

FiV