Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 12°C So 14°C Ne 19°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Den architektury 2021: „A co děti, mají se kde učit..?“

Den architektury 2021: „A co děti, mají se kde učit..?“

Letošní procházka s městským architektem byla již třetím ročníkem festivalu Den architektury ve Slavkově u Brna.

Otázkou v názvu akce uhodil Lukáš Pecka pomyslný hřebíček na hlavičku, protože dnešním zastupitelstvem i mezi občany v poslední době silně rezonují témata kapacity škol a školek, vhodné lokality pro nové školské budovy.

Prezentace vycházela z faktů o vývoji počtu obyvatel ve městě a okolních obcích. Umístění školských budov souvisí také s architektonickým rozvojem města, a proto jsme slyšeli argumenty pro i proti jednotlivým lokalitám pro výstavbu.

Na procházce městem jsme se zastavili ve venkovní učebně u nové přístavby ZŠ Tyršova, v sousedství MŠ Zvídálek na Koláčkově náměstí i na konci ulice Nerudova, kde možná vyroste nová základní škola Dobrovolného svazku obcí Dr. Václava Kounice pro děti ze Slavkova, Heršpic, Hodějic, Kobeřic, Nížkovic, Němčan a Vážan nad Litavou.

Účast občanů, kteří mají různé zkušenosti a názory, nebyla největší, ale přesto se celá akce protáhla na téměř tři hodiny. Děkuji panu architektovi Peckovi za vytrvalost v pořádání Dne architektury ve Slavkově u Brna i za trpělivé vysvětlování odborných souvislostí po celé odpoledne. Díky patří také občanům za účast a všechny dotazy a připomínky.

 

Hynek Charvat, radní města

 

Fotky: Radoslav Lánský