Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Út 9°C St 8°C Čt 11°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Den dětí oslavila Mateřská škola Zvídálek sportovní olympiádou

Den dětí oslavila Mateřská škola Zvídálek sportovní olympiádou

Součástí náplně bohatého programu a nejrůznějších aktivit byla i „dětská sportovní olympiáda“.

První den v červnu je pro všechny děti velkým svátkem a pro naší MŠ významnou událostí, na kterou se pečlivě připravujeme. Vždy se snažíme nabídnout dětem týden plný radosti, překvapení a nevšedních zážitků. I letošní školní rok nebyl výjimkou. Součástí náplně bohatého programu a nejrůznějších aktivit byla i „dětská sportovní olympiáda“.

Pro naše malé sportovce jsme si připravili tradiční atletické disciplíny: hod, skok a běh. Šikovnost, obratnost, rychlost i sportovní zdatnost si všechny děti trénovaly a prověřovaly na stanovištích školní zahrady, v prostorách hřiště i zámeckého parku dlouho dopředu. Bylo jedno, zda v tréninku skončily první, druzí, nebo poslední, či jestli jim musely pomáhat i paní učitelky, aby každý zdárně dosáhl cíle. Všichni vždy bojovali s nadšením a velkým nasazením.

Za krásného slunečného počasí se v den slavnostního zahájení všichni naši stateční olympionici předškoláci přemístili na ZŠ Tyršova (moc děkujeme za zapůjčení sportoviště).

Po slavnostním zahájení se celé dopoledne neslo ve zdravém sportovním duchu a skvělé přátelské atmosféře. Děti závodily s velkou chutí, obrovským nasazením a za velkého fandění, povzbuzování a skandování jak dětí, tak i dospělých. Olympijské klání vyvrcholilo společným štafetovým během a slavnostním vyhodnocením. Všechny sportovní disciplíny děti hravě zvládly. Sice ne každý obsadil první místo, ale děti už vědí, že „důležitější je se zúčastnit a ne zvítězit“. Velké díky posíláme i našim provozním zaměstnancům a vyučujícím i žákům ZŠ Tyršova (pomoc s organizací jednotlivých disciplín).

Ale ani menší děti nepřišly zkrátka. I ony měly možnost poměřit si své síly v natrénovaných disciplínách s ostatními kamarády.  Pro některé z nich to bylo kromě zábavy i prvotní setkání s atletikou. Proto všem malým sportovcům moc gratulujeme hlavně za to, že případnou prohru či neúspěch vzaly opravdu sportovně (nikdo z nich neplakal).

Tak nakonec vyhráli úplně všichni. Domů odcházeli s hrdostí, dobrou náladou i medailí, která nebyla sice ze zlata, ale doma dobře chutnala...

Marie Vránová, učitelka