Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
St 8°C Čt 11°C Pá 14°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Den zdraví obohatí hned několik preventivních programů

Den zdraví obohatí hned několik preventivních programů

Den zdraví

Kontrola znamének, základy první pomoci, triky jak na samovyšetření prsou nebo varlat nebo nové informace o HPV viru. Nebo také virtuální prohlídka historií českých měst díky unikátním 3D brýlím. Nejen to jsou novinky, které obohatí tradiční Den zdraví, který se uskuteční ve Společenském centru Bonaparte v úterý 25. dubna od 9.00. Zdravotně – preventivní dopoledne bude nabité nejen medicínskými tématy. Můžete například ochutnat zdravé svačiny od studentů Integrované střední školy, dozvědět se o výhodách Senior pasu, zahrát si zajímavé hry zaměřené na informace o zdravé stravě. Akce je tradičně doplněná o prodej zdravotních pomůcek, doplňků stravy a mnoho dalšího. Vstupné je dobrovolné. Den zdraví pořádá Klub seniorů Slavkov u Brna a město Slavkov u Brna.

Na akci se mimo jiné představí tyto preventivní programy:

Nebýt na to sama

V rámci projektu Nebýt na to sama, který se snaží zlepšit podmínky léčby pro pacienty různých diagnóz a všech věkových skupin, na akci bude možnost diagnostiky pleti a kontroly znamének.

Pro život

V projektu Pro život se snažíme veřejnosti přiblížit problematiku první pomoci a život zachraňujících úkonů, a to především praktickým nácvikem. Nácvik probíhá pod vedením lektorů z řad studentů lékařské fakulty Masarykovy univerzity, kteří mají absolvovanou zkoušku z první pomoci a zároveň prošli potřebným školením.

Coco

Náš projekt se zabývá samovyšetřením prsou a varlat. Chceme, aby se stalo ve společnosti rutinní záležitostí a tím došlo k časnému záchytu těchto typů rakoviny,
jenž jsou v naší populaci častým onkologickým onemocněním. Školíme proto širokou veřejnost, jak se správně vyšetřit. Využíváme anatomické modely pro jasnou demonstraci a praktický nácvik.

Spolusafe

Projekt SpoluSafe se zabývá osvětou viru HPV, který je zodpovědný za více než 95% případů rakoviny děložního čípku. Taktéž se s ním setká 8 z 10 sexuálně aktivních Čechů. Prevence je přitom jednoduchá - pravidelné preventivní prohlídky, zásady bezpečného pohlavního života a očkování. Ano, očkování může chránit proti rakovině. Povíme vám, co to HPV je, jak se může přenášet a jak se proti němu chránit. Využíváme anatomických modelů pánví, na kterých mj. demonstrujeme zásady gynekologických a urologických vyšetření.

Senior pas

Senior Pasy představují možnost, jak ušetřit v mnoha oblastech života a objevit nové a zajímavé způsoby, jak trávit volný čas. Ceny nižší o 5 až 50 %  jsou dostupné jak při nákupu zboží a běžných služeb, tak i při návštěvách divadel, galerií a dalších kulturních institucí. Slevy poskytují i restaurace, uplatní se i při různých volnočasových aktivitách, zájezdech, ve zdravotnictví, lázeňství, wellness, při ubytování, vzdělávání...

Po stopách rodokmenu

Projekt Po stopách rodokmenu přináší seniorům informační a osvětovou aktivitu. Zaměřuje se na poznávání vlastní historie a historie míst, kde žijeme. Tvoří jej tři klíčové aktivity: workshopy, komentované procházky a virtuální průvodce. Projekt je určen seniorům i jejich rodinným příslušníkům a podporuje tak plnohodnotný život seniorů i mezigenerační vztahy. Účast pro všechny registrované zájemce je zdarma.