Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 15°C So 16°C Ne 19°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Divadelní spolek bilancuje

Divadelní spolek bilancuje

A co nás i vás, naše diváky, čeká ještě do konce roku?V prosinci odehrajeme na jevišti SC Bonaparte ve Slavkově naši novou premiéru hry s písněmi  - Ukradený betlém.

A je tu opět konec roku, přichází čas hodnocení. Za Divadelní spolek Slavkov u Brna bychom řekli, že rok úspěšný. Naši herci celkem 28 krát okusili, co je to, stát na prknech, která znamenají svět.

V březnu jsme se poprvé zúčastnili soutěže monologů a dialogů ve Velké Bystřici. S dialogem ze hry Manželé v nesnázích jsme postoupili do národního finále a v červnu naši členové Věra Stojarová a Radim Kachlíř získali v tomto celostátním kole nejvyšší ocenění, první cenu.

V březnu jsme se také podíleli svou přítomností na soutěžní přehlídce v Hodoníně. Zde převedli naši soutěžící dvě jednoaktovky -  Oba šelmy od J. K. Tyla a Námluvy od A.P .Čechova. Tady jsme si už jenom zasoutěžili bez ocenění.

V Němčicích nad Hanou, v soutěži pohádek a her pro mládež naši herci a herečky předvedli hru Pekelné plány. Odjížděli jsme s dobrými pocity z hodnocení poroty a s pěticí čestných uznání za herecké výkony. V soutěži městských amatérských divadel v Kojetíně hra Manželé v nesnázích u poroty nezabodovala, přesto si jedno čestné uznání odnesla.

Zato na nové „štaci“, kavárně Café Práh v Brně Vaňkovce, tato hra úspěch měla. A tak v srpnu, na tomtéž místě, naše dámy odehrály desátou reprízu hry Nenada Djapiće Tango demente.

V letošním roce jsme v premiéře uvedli pohádku Ivy Kočí Pekelné plány a francouzskou veselohru Reného Falleta Zelňačka. S těmito hrami jsme, kromě domácí scény, vyjeli i do okolních obcí. Kožušic, Násedlovic, Tvarožné, Mutěnic, Boleradic, Hodějic, Rašovic, Letonic a Hrušek. V Bučovicích jsme na 15. ročníku divadelního festivalu Miroslava Doležala s hrou Manželé v nesnázích zažili vřelé přijetí od publika a opravdu krásnou divadelní atmosféru.

A co nás i vás, naše diváky, čeká ještě do konce roku?

V prosinci odehrajeme na jevišti SC Bonaparte ve Slavkově naši novou premiéru hry s písněmi  - Ukradený betlém. Hru s vánoční tématikou vám předvede celý soubor Divadelního spolku a to v sobotu 10. prosince 2022 od 19 hodin a v neděli 11. prosince 2022 od 16 hodin. Přijďte si s námi zazpívat vánoční koledy a poslechnout písně Luboše Javůrka.

Závěr roku bude opět patřit divadlu. 31. prosince 2022 se při stolovém uspořádání na jevišti zjeví mimozemšťan Hmota a naši oblíbení protagonisté ve veselohře Silvestrovská Hrachovka. A s touto inscenací se s vámi pro letošní rok rozloučíme – na silvestra v 18 hodin v sále Společenského centra Bonaparte nashledanou. Těšíme se na vás!