Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
So 5°C Ne 7°C Po 9°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Dny Slavkova: divadlo, jarmark a dětský pohádkový den

Dny Slavkova: divadlo, jarmark a dětský pohádkový den

Přestože město nemůže organizovat tradiční Dny Slavkova, jak jsou jeho obyvatelé zvyklý, o zážitky nepřijdete. Po více než půlroční pauze se můžete těšit na slavkovské divadelníky, farmářský trh i dětský den plný pohádkových bytostí. Startujeme již v pátek 28. května. Celodenní program se uskuteční v zámeckém parku a na nádvoří v sobotu 29. května.

Uplynulo už příliš mnoho času, co se naposledy otevřela opona Společenského centra Bonaparte a za ní se slavkovští ochotníci pokusili Vás pobavit.

V pátek 28. května 2021 na vás opět budou čekat se svojí inscenací veselohry "Když hrdličky cukrovaly".

Našich devět hereček vám dovolí nahlédnout do trablů, které jim způsobil jeden a tentýž prohnaný sňatkový podvodník. Ale protože sňatkoví podvodníci nejsou k utahání, i ten jejich nakonec přežije a možná udělá i kariéru v detektivní službě. Tuto inscenaci jsme ve Slavkově premiérově uvedli na podzim loňského roku, těsně před tím, než nám covidová opatření zavřela prakticky vše na dlouhých sedm měsíců. A teď ji konečně vracíme na divadelní prkna, v částečně obměněném obsazení. Poprvé si večer 28. května zahraje svou roli Alena Doleželová. Ostatní herečky – Elena Knotková, Marie Kostíková, Marta Šujanová, Věra Stojarová, Petra Vyšehradská, Dagmar Mašová, Viktorie Brančová i Barbora Šujanová se už teď těší, že vám přinesou trochu rozptýlení po dlouhém kulturním půstu. Představení odehrajeme 28.5.2021 od 19 hodin ve Společenském centru Bonaparte v hlavním sále, kde bude připraven snížený počet sedadel. Přijďte proto včas, aby se na vás sedadlo dostalo. Při představení je potřeba dodržovat státem vydaná ochranná opatření. Těšíme se na vás. Divadelníci.

V zámeckém parku a na nádvoří pro Vás bude připraven tradiční řemeslný a farmářský jarmark. Můžete se také těšit na účast regionální značky Brněnsko, která slavnostně vyhlásí vítěze regionální značky Brněnsko a předá vítězi certifikát.

Zámecký park také mimo jiné bude poslední květnovou sobotu plný pohádkových bytostí, které ožijí díky Chase ze Ždánic!

Pojďte si s námi připomenout klasické pohádky, které provázely naše dětství. Děti projdou pohádkovou cestu parkem plnou úkolů a pohádek se sladkou odměnou a na konci cesty, tak jak to v každé pohádce s dobrým koncem bývá, děti zazvoní na pohádkový zvonec a pohádky je konec.