Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Út 9°C St 6°C Čt 10°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Dny Slavkova po dvou letech budou!

Dny Slavkova po dvou letech budou!

Hlavní hvězdou bude Marie Rottrová

Marie Rottrová s brněnským legendárním Orchestrem Gustava Broma. Velkolepá oslava 140. výročí slavkovských hasičů. Glitter Stars a další dětské soubory, které již dva roky nemohly ukázat své talenty. Nejen to jsou hlavní „taháky“ letošních Dnů Slavkova. Uskuteční se od pátku 27. do neděle 29. května. Hlavní program se uskuteční v sobotu 28. května.
Na Palackého náměstí opět vyroste řemeslný jarmark a pódium.

Dny Slavkova odstartují v pátek 27. května v zámeckém parku a areálu zámku, kde oslavíme Den dětí. V horní části se můžete těšit na dětské atrakce, v zámeckých konírnách zase na virtuální realitu a „herní doupě“ pod hlavičkou Playstation. Pro nejmenší děti bude od 14.00 připraven závod O krále a královnu Koloběžku první. Dopravním prostředkem tohoto klání budou odrážedla a koloběžky.

 

Poutníci a Nezmaři na Panském domě

Páteční večer vždy patřil pohodovému koncertu na nádvoří Panského domu a nejinak to bude i po dvouleté pauze. Těšit se můžete na vystoupení legendárních folkových kapel Poutníci a Nezmaři. Koncert je zároveň i oslavou 65. narozenin slavkovského muzikanta Jiřího Karase Poly. Vstupné na tuto akci bude 190 korun. Sobotní celodenní program již bude zdarma.

Ani letos nebude chybět představení místních farmářů a řemeslníků. Na Palackého náměstí v sobotu od 9.00 vyroste řemeslný jarmark. O půl hodiny později pak začne program na centrálním pódiu. Paradoxně však moderátorka akce Monika Brindzáková nebude lákat k radnici, ale bude zvát diváky k budově dobrovolných hasičů za kostelem.

Požární útoky i historická a moderní technika. Hasiči oslaví 140. výročí

Tam totiž bude startovat slavnostní průvod hasičů a hasičské techniky ze Slavkova a okolních obcí, kteří velkolepou podívanou připomenou 140. výročí od založení Moravské hasičské jednoty v našem městě. S hasiči se pak můžete setkat v průběhu soboty ještě několikrát. Od 14.00 se soudobá i historická technika přestěhuje do zámeckého parku, kde se uskuteční jejich výstava. Co by to také bylo za setkání hasičů, kdyby nepředvedli své dovednosti – těšit se můžete na sérii ukázek hasičského útoku dětí, použití historické stříkačky, hašení oleje a vyprošťování osoby z vozidla.

Od cca 10.30 pak ožije i centrální pódium před radnicí. Až do odpoledních hodin bude patřit slavkovským i přespolním dětem z folklorních i sportovních kroužkům a Základní umělecké školy F. France. Po několika letech vystoupí také novopečené držitelky titulu mistryně světa a další děti ze slavkovského cheerleadingového týmu GlitterStars. Od 15:00 vedení města ocení nejúspěšnější sportovce roku 2021.

Zábavu pro děti naleznete i v zámeckém parku. Tam se totiž uskuteční tradiční hravé dopoledne v režii Domu dětí a mládeže, letos s názvem Pilné včelky.

Pohodová atmosféra bude vládnout i na nádvoří Panského domu, kde se po celou sobotu můžete těšit folkovou muziku, písničkáře a místní a spřátelené pohodové kapely jako je například Blend, Long Drink, Doktoři nebo Výlet.

Rottrová s orchestrem vystoupí v 18.30

Odpolední program na hlavním pódiu pak bude tvořit šňůra koncertů, které v 18.30 zahájí královna českého soulu Marie Rottrová za doprovodu dvacetičlenného Orchestru Gustava Broma. „Je to pro nás velká pocta a pro mě také splněný sen, že se tato úžasná dáma rozhodla věnovat jeden z mála koncertů, které v současné době absolvuje, právě našemu městu. Ve spojení s Orchestrem Gustava Broma se tak jedná o výjimečnou událost přesahující naše město,“ řekl starosta Michal Boudný.

Centrum města bude žít až do pozdních nočních hodin. Náměstí roztančí kapela Denoi nebo rocková Loretta. Očekávaný konec je ve 23:00.

Živo nebude pouze na náměstí a v zámeckém parku. Zámek v sobotu připravuje speciální prohlídky zámeckých krovů a střechy. Unikátní podívaná bude umožněna v časech 10.00, 12.00, 14.00 a 16.00. Nutná je rezervace na tel. 544 227 548 nebo zakoupení vstupenek online.

Také letošní ročník městských slavností je obohacený o nedělní program. Na zámku Slavkov – Austerlitz se uskuteční koncert Komorního orchestru Arthura Nikische v rámci Národního festivalu neprofesionálních komorních a symfonických těles.

Uzavírka Palackého náměstí

V souvislosti s pořádáním jarmarku a programu před radnicí upozorňujeme také na uzavírku Palackého náměstí v úseku od křižovatky s ulicí Boženy Němcové po ulici Husovu. Ulice Husova bude označena jako ulice slepá s možností parkování a vjezdu do ní. Děkujeme za respektování zákazu stání od pátku 27. května od 17.00. Oficiální termín uvolnění náměstí je v neděli 29. června do 12.00.