Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
St 18°C Čt 17°C Pá 19°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Do finále KLAP suverénně postupují obě družstva Slavkova

Do finále KLAP suverénně postupují obě družstva Slavkova

Do finále, které se uskuteční v sobotu 17. 9. ve Slavkově, tedy postupují obě slavkovská družstva.

Nejvyšší soutěží atletických družstev pro děti do 11 let je v rámci Jihomoravského kraje Krajská liga atletických přípravek (KLAP). Do finále postupují nejúspěšnější týmy z jednotlivých skupin napříč celým krajem na základě výsledků ze dvou základních kol.

Letos se pro skupinu, ve které jsou děti ze Slavkova u Brna, konaly první dvě kola ve Vnorovech (15. 6.) a ve Slavkově u Brna (23. 6.).

Slavkov do soutěže postavil dvě družstva (A a B). Vítězství v obou základních kolech putovalo zcela zaslouženě slavkovským atletům a atletkám družstva A. Poměrně nečekaně jsme po druhém kole mohli slavit postup i družstva B (v prvním kole 4., ve druhém dokonce 3.). Do finále, které se uskuteční v sobotu 17. 9. ve Slavkově, tedy postupují obě slavkovská družstva.

Všechny děti, které se závodů účastnily zaslouží pochvalu a gratulace. Rádi bychom uvedli všechny osobní rekordy, kterých bylo přehršel, ale k tomu zde není dostatek prostoru.

Největší zásluhy a zcela mimořádných výsledků jsme dosáhli především na prvním kole ve Vnorovech, které jsme vyhráli s náskokem téměř 100 bodů a kde chlapci obsadili neuvěřitelných prvních 5 míst na 60 m, holky pak na stejné distanci získaly kompletní stupně vítězů, což se podařilo i klukům ve skoku dalekém. Na druhém kole ve Slavkově se obdobný husarský kousek v podobě obsazení prvních 5 míst povedl klukům ve skoku dalekém, kdy navíc všech pět kluků překonalo hranici 4 metrů!

Seznam pomyslných medailistů z jednotlivých základních kol je následující:

  1. kolo – Vnorovy:

- Adam Kotolan: kompletní triple díky vítězství na 60 m, 300 m a ve skoku dalekém;

- Adéla Procházková: 1. na 60 m a v hodu kriketovým míčkem, 3. na 300 m;

- Natalie Pischová: 1. na 300 m, 2. na 60 m;

- Ondra Minks: 2. na 60 m a v hodu kriketovým míčkem, 3. ve skoku dalekém;

- Tomáš Kropáček: 2. ve skoku dalekém;

- Kryštof Slezák: 3. na 60 m a 300 m;

- Jitka Peksová: 3. na 60 m;

- Nikol Kavalová: 3. ve skoku dalekém.

- 1. a 3. místo štafet na 4 x 60 m ve složení Nikol Kavalová, Tomáš Kropáček, Markéta Novotná a Kryštof Slezák (1. místo), resp. Jonathan Chiedozie, Tereza Krejčí, Anna Jandlová a Dominik Szajer (3. místo)

  1. kolo – Slavkov u Brna:

- Adéla Procházková: 1. na 60 m a v hodu kriketovým míčkem;

- Adam Kotolan: 1. na 60 m a ve skoku dalekém;

- Kryštof Slezák: 2. na 60 m a ve skoku dalekém;

- Ondra Minks: 2. v hodu kriketovým míčkem a 3. ve skoku dalekém;

- Natalie Pischová: 2. na 60 m;

- Nikol Kavalová: 2. ve skoku dalekém;

- Ondřej Jachymiák: 3. na 60 m;

- Adam Čižmár: 3. v hodu kriketovým míčkem;

- 1. a 2. místo štafety na 4 x 60 m ve složení Adam Kotolan, Ondra Minks, Adéla Procházková a Natalie Pischová (1. místo), resp. Viktor Holoch, Zuzana Sedláčková, Rozárie Stejskalová a Adam Čech (2. místo).

Pokud bychom měli vybrat nejkvalitnější výkon z obou dvou základních kol, pak jím je bezesporu výkon vítězné štafety na 4 x 60 m z druhého kola, kdy výkonem 33,50 s naprosto zbořili dosavadní oddílové rekordy (téměř o 4 sekundy). A i když v této věkové kategorii nejsou vedeny oficiální rekordy, nepodařilo se nám v historických výsledcích najít lepší čas. Je tedy zřejmé, že tento výkon patří v kategorii přípravek k těm absolutně nejrychlejším, které se v rámci ČR vůbec kdy běžely. Gratulujeme!

Všechny fanoušky atletky i zájemce o atletiku zveme na finále, které se uskuteční 17. 9. ve Slavkově u Brna.

Trenéři atletiky