Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 11°C So 5°C Ne 6°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Florbalové výsledky sezóny 2019/2020

Florbalové výsledky sezóny 2019/2020

Za normálních okolností by nadcházející víkend oficiálně ukončil pro náš klub ligovou sezónu. Díky korona virové situaci došlo k ukončení ročníku již na konci března. Dle předpisů řídící orgán soutěží rozhodl, že se uznají výsledky k aktuálnímu datu ukončení bez možnosti postupů či případných sestupů. Jak jsme tedy dopadli?

Do soutěžního ročníku 2019/2020 vstoupilo 7 družstev. Tři družstva hrála soutěže, kde se nevede dlouhodobá tabulka a  čtyři družstva s tabulkovými výsledky.

Začnu s nejmenšími a to přípravkou. Tady jde spíš o radost ze hry a získávání vztahu ke sportu a florbalu. Těšilo nás tedy postupné zlepšování výkonů.

Elévové to byl trošku jiný příběh. Na začátku září, co se týče hráčů, zcela nové mužstvo, které se chvíli hledalo, ale posléze již také přidávalo výhry a úspěchy.

Mladší žáci prožili sezónu jako na horské dráze. Jeden turnaj dobrý, druhý zcela podprůměrný, ale získané zkušenosti jsou vkladem pro další zlepšování.

Kategorií dorostu se dostáváme do kategorií s vedenou tabulkou. Jednalo se u nás díky sloučení se staršími žáky o nejpočetnější věkovou kategorii. Celoroční snažení vyneslo dorostu umístění ve středu tabulky a po 16 odehraných kolech, zisk 22 bodů, které jim stačili na 10. místo v 2. lize dorostenců

Juniorka byla kategorií, kterou kterou čekala největší porce zápasů. Jak ve své lize, tak pro většinu hráčů i v mužské soutěži. Tato věková kategorie zakončila svou pouť na 11. místě.

Mužské „B“ mužstvo ukončilo sezónu po 18 kolech z 20 a to na 8. místě. Jedná se pro naše B o nejlepší dosažený výsledek. Hlavně období po novém roku odhalilo slabiny tohoto mužstva a směr, kterým je potřeba se nadále vydat.

„A“ mužstvo od srpna loňského roku bylo pod trenérským vedením Dominika Horáka. První část sezóny byla poznamenáme nízkou produktivitou a zbytečnými herními chybami, které vedly k řadě prorážek o jednu či dvě branky. Po novém roku však nastal obrat k lepšímu a stačilo to na 9. místo. 

Celkově se dá sezóna 2019/2020 hodnotit jako obyčejný soutěžní rok. Bylo zde plno podařených i nepodařených momentů či rozhodnutí, které budou zohledněny v ročníku následujícím.

Závěrem mi dovolte poděkovat fanouškům, rodičům a partnerům za podporu v sezóně 2019/2020 a budeme se těšit na shledání v sezóně 2020/201

 

Jan Šícha

sekretář FBC SLAVKOV