Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 12°C Pá 10°C So 5°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Florbalový rok 2022

Florbalový rok 2022

Jaký byl?

Jaký byl florbalový rok 2022 z pohledu FBC SLAVKOV? Celkově velice vydařený a hlavně již absolvovaný kompletně bez dopadů pandemie Covidu.

Co se dospělé části klubu týká, tam se dařilo velice dobře a jarní jízda A mužstva mužů znamenala v sezóně 2021/2022 2. místo v Jihomoravské Lize mužů a pro sezónu 2022/2023 postup do Regionální ligy. Jedná se o soutěž nejlepších regionálních týmů Jihomoravského a Zlínského kraje.

Druhým významným milníkem byl Pohár Českého florbalu. Los nám v rámci skupiny přisoudil pořadatelství, a tak jsme se mohli v předposlední srpnový víkend utkat o postup před domácím publikem. Ve dvou dnech nás čekaly 4 těžké zápasy se zkušenými soupeři z Prostějova, Hodonic, Hluku a Pohořelic. I přes prohru s mužstvem Hodonic jsme se ziskem devíti bodů postoupili do druhého kola z první pozice ve skupině.

Pavouk nám do druhého kola přisoudil známého soupeře z Dubňan. Zápas v divokém stylu jsme nakonec zvládli v poměru 10:9 a čekala nás historicky první účast ve 3. kole. V něm na nás připadl zkušený soupeř hrající Národní ligu, který i přes náš srdnatý výkon využil svých zkušeností a ve třetí třetině zápas rozhodl. Po vyřazení už muži vyhlíželi vstup do nové sezóny.

„A“ mužstvo vstoupilo do sezóny 22/23 jako nováček v Regionální lize a mnohé soupeře zaskočilo. V polovině sezóny mu patří 3. příčka a s výhledem na další ligový úspěch.

Jak se celý klub rozrůstá a daří se nám i výchova mladých, bylo potřeba začít pracovat i na zvyšování výkonnosti „B“ mužstva, aby bylo plnohodnotnou rezervou a konkurencí pro hlavní tým. Účastní se soutěže Jihomoravského přeboru, kde mu patří v polovině soutěže 10. příčka.

Nedílnou součástí našeho klubu je i široká mládežnická základna. Ta sice dostala díky epidemii covidu menší zásah v podobě úbytku členů, ale to se nám za uplynulý rok podařilo eliminovat a členskou základnu dokonce i mírně navýšit. Do soutěží pravidelně zasahuje 6 družstev, a to v kategoriích od přípravky až po dorost. Mimo ligové soutěže jsme o víkendu 28.5 – 29.5 uspořádali Austerlitz florbal cup pro kategorie přípravky a elévů.

Součástí letní přípravy na florbalovou sezónu bývá soustředění mládeže ve Valticích, kde jsme již po páté našli zázemí pro náš týdenní program. Letošní soustředění bylo ve dvou ohledech rekordní. Prvním je počet dívek, které se akce zúčastnily. Vyplývá ze zvýšeného zájmu dívek o sport s děravým míčkem u nás ve Slavkově a okolí, což nás nesmírně těší. Druhým byl celkový počet účastníků. 46 hráčů ve třech kategoriích - elévové, žáci a dorost. Když připočteme trenéry, celá výprava čítala 53 účastníků.

V sezóně 2022/2022 máme přihlášena v rámci Českého florbalu dvě družstva přípravky, dvě družstva elévů, ml. žáky a dorostence. Dále se účastníme i Orelské ligy a to v kategorii st. žáci a ženy.

Již druhou sezónu má FBC SLAVKOV i svůj vlastní ženský tým, který jak výše zmiňujeme, hraje Orelskou ligu, kde je v současné době na 7. příčce. Ve Slavkově si tedy mohou zahrát ligový florbal i ženy.

Celý tento výčet událostí a úspěchů je velkým příslibem pro rok 2023 a roky další.

Závěrem bychom Vám jménem celého sportovního klubu FBC SLAVKOV chtěli popřát mnoho úspěchů v novém roce.