Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
St 22°C Čt 15°C Pá 13°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Hvězdami Dnů Slavkova byly děti. Na pódiu se jich vystřídalo 400.

Hvězdami Dnů Slavkova byly děti. Na pódiu se jich vystřídalo 400.

Dny Slavkova 2023

Slavkov opět bavil Slavkov! Dny Slavkova letos odstartovaly 25. května přednáškami připomínajících 100. let od založení slavkovského muzea a 700. let od první zmínky o místní farnosti.  Pátek patřil opět dětem.  V zámeckém parku pro ně byl připravený bohatý program, na kterém se podílelo i místní taneční studio B-Fresh, ekologická školka Pampeliška a Dům dětí a mládeže.

V sobotu 27. května se pak na náměstí zaplnilo tisíci lidmi, kteří zamířili na tradiční pestrý celodenní program. Palackého náměstí zaplnily stánky s řemeslnými výrobky a jídlem. Představily se místní spolky a sdružení – na trávě před SC Bonaparte byla vystavena zvířata našich chovatelů, ukázku modelů letadel v hlavním sále vytvořili místní modeláři, zahrádkáři a floristky zase učili vázat kytice.
U radnice vyrostlo velké pódium, na kterém vystoupily děti z našich škol, kroužků, včetně Základní umělecké školy Františka France nebo gymnastů pod hlavičkou TeamGym. Závěr pestrého odpoledne pak patřil našim nejlepším sportovcům, kteří si přebrali ocenění za výsledky loňské sezóny.

Následovala pak velkolepá show mistrů světa v cheeleadingu – Glitter Stars. Při ní se představily všechny děti a mládež v nejrůznějších dechberoucích formacích. V odpoledním bloku pak vystoupila kapela Poutníci. Vrcholem programu pak byl koncert Anny K. s kapelou. V hodinu a půl trvajícím koncertě zazněly hity jako Nebe, Nelítám nízko nebo Večírek za koncem. Tečku za celým dnem udělala kapela Vinohard.

Pohodový odpolední program se odehrával také na nádvoří Panského domu. Součástí programu Zámek zase ukázal své poklady v depozitářích. V neděli pak Dny Slavkova uzavřel koncert z cyklu Národního festivalu neprofesionálních komorních a symfonických těles.

Dny Slavkova byly také příležitostí pro odhalení bronzové busty Františka Palackého ve spodní části stejnojmenného náměstí. Slavnostně ji odhalil starosta Michal Boudný spolu s profesorem Milošem Táborským. Jedná se o druholití díla sochaře Jana Steinera z roku 1921.

Akci podpořil Jihomoravský kraj. Děkujeme také společnostem TRASKO BVT, s. r. o. a společnosti SASTA, a. s.