Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 11°C Pá 13°C So 17°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Inspirovala nejen hendikepované. Teď zjišťuje, zda má svůj příběh vydat knižně

Inspirovala nejen hendikepované. Teď zjišťuje, zda má svůj příběh vydat knižně

Na jednoho příliš... Martina Ruská porazila rakovinu a brzy na to přišla při nehodě o ruku. Okolí inspiruje svým optimismem a zápalem. Pomůžete jí vydat knihu?

Chtěla bych zkusit spustit takový můj vlastní před-předprodej moji knížky, kterou chystám vydat s pomocí Pointy, která pomáhá začínajícím spisovatelům. Aby se kniha přes Pointu mohla vydat, musí se nashromáždit částka potřebná k uskutečnění vydání knihy.

Kdo je Martina Ruská?

Život Martiny Ruské z malé vesničky Vážany nedaleko Slavkova u Brna by vydal na několik románů. Za sedmačtyřicet let svého života stihla vystudovaná zdravotní sestra vedle svého zaměstnání vychovat s manželem dvě děti, byla vášnivou motorkářkou, udělala si masérský kurz i zbrojní průkaz. Kromě toho porazila zákeřnou rakovinu, aby poté prošla vojenským výcvikem a stala se staniční sestrou armádních záloh s hodností nadporučík. Následně ale při autonehodě, kdy vůbec nebylo jisté, že přežije, přišla o ruku.

Protože nevím jaký bude o knihu zájem, jestli ji mám vydat v nejlevnější variantě, nebo bych mohla zvolit lepší vazbu, rozhodla jsem se, že si udělám takový vlastní průzkum. Prosím tedy, kdo mi chcete pomoci nashromáždit potřebný obnos peněz pro vydání knihy, pošlete mi do předprodeje částku, kterou chcete přispět, podle níže uvedených informací. Samozřejmě po vydání knihy dostanete knihu dle vašeho výběru. Takže to neberte jen jako příspěvek, ale, že za něj opravdu dostanete moji knížku. Věřím, že o ni bude dostatečný zájem, aby mohla být kniha vydána. Vždyť jen na FB mám k dnešnímu dni 576 přátel. Kdyby to byli opravdoví přátelé, kteří mají zájem o moji knihu, jen od nich, kdyby mi každý poslal příspěvek na knihu a počítám tím 111 Kč, měla bych právě tolik peněz, které potřebuji na vydání knihy v nejlevnější variantě. Pokud se tedy najde 1000 přispěvatelů na moji knížku, budu mít dostatek peněz na vydání knihy v lepší vazbě. Ne tedy barevně, ale v lepší variantě. Myslíte, že by to šlo? Takže, pokud se mi podaří do pondělí velikonočního nashromáždit 576 příspěvatelů na knížku, vydám ji v levnější variantě. Obálka bude barevná, ale text a ilustrace v knize černobílé. Pokud za stejnou dobu budu mít potřebný obnos na vydání knihy v lepší variantě, vydám ji v lepší variantě s přihlédnutím k nashromážděné částce. Takže klidně i v barvě – s barevnými ilustracemi, nebo i fotkami z mého zotavování po nehodě. Například z různých činností – jak jsem štípala třísky na podpal, vaření, různých domácích prací atd.. Samozřejmě můžete počkat do spuštění předprodeje knihy v Pointě, pokud mi nedůvěřujete natolik, že budu mít dostatek peněz potřebných k vydání mé knihy. Pokud se vydání neuskuteční, každému, kdo mi poslal peníze a kniha se nevydá, pošlu zpět peníze, které mi poslal + 10 %. Ale osobně věřím, že se najde aspoň 500 lidí, kteří mi přispějí na vydání knihy. Takže potom budu rozesílat knížky a ne peníze zpět :)

Pokud mi chcete přispět jen tak k vydání knihy, můžete jakoukoliv částku. Samozřejmě pak můžete, když budete chtít, dostat potřebný počet knížek, který bude odpovídat násobku 111 Kč + potřebné poštovné na odeslání knížek. Dát vám potvrzení, že jsem od vás darovanou částku přijala. Už jsem si kvůli tomu obnovila živnostenský list, který jsem po nehodě pozastavila. Chtěla jsem ho tenkrát zrušit, ale paní na živnostenském úřadě mě přesvědčila, že lze živnosťák pouze pozastavit. Tak teď se to možná hodí. Pokud mi přispějete jen tak, dám vám potvrzení a případně vám potom peníze vrátím, když na knížce něco vydělám. Knihu dávám do prodeje za symbolických 111 Kč. Něco málo z toho budu i tak mít. Záleží mi na tom, aby si knihu mohl koupit každý, kdo o to bude stát, nebo ji někomu darovat. Každému, kdo mi přispěje na knížku, přidám ke knížce nějaký drobný dárek, třeba záložku, nebo tak něco. A každému, kdo mi přispěje, aby se mohla kniha vydat, a pokud mi pošle email, pošlu mu jako bonus za příspěvek i E-knihu. Samozřejmě všechny přijaté částky zahrnu poctivě do přiznání daní za letošní rok.

Knihu bych chtěla dát do prodeje za symbolických 111 Kč. Protože 111 je pro mě Cesta za snem. Chci, aby si ji mohl dovolit každý, kdo bude chtít. Knížku budu posílat doporučeně. Poštovné vyjde kolem 50 Kč.

 

Když mi budete posílat peníze na účet, jako VS napište svoje číslo popisné a do zprávy pro příjemce vaši adresu, jméno se mi tam zobrazí, pokud to budete posílat ze svého účtu.

Případně na můj email: ruskamartina@seznam.cz mi napište, co chcete do věnování napsat, ale nemůže to být dlouhé, jednu ruku nemám a na druhé mám parézu a nevydržím dlouho psát, protože mě brzy ruka bolí. Nezapomeňte mi dom emailu uvést adresu, kam mám knihu, případně knihy, poslat. Můžete přiložit potvrzení o odeslané částce. (není to podmínkou)

Věnování mám v plánu psát např: Zdeničce Křížové s láskou a vděčností věnuje Martina Ruská

Pokud si objednáte víc knih, které chcete třeba někomu věnovat, můžete mi poslat na email: ruskamartina@seznam.cz různé texty věnování, co do které knihy mám napsat. Každý si může objednat i víc knih za níže uvedených podmínek.

 

200 Kč = Kniha s osobním věnováním a podpisem

180 Kč = Kniha s vlastnoručním podpisem. Ale v knize bude tištěné, mnou psané, věnování i s podpisem. Věnování mám v plánu psát asi tak nějak: Nejúžasnějšímu člověku na světě s láskou a vděčností věnuje Martina Ruská

160 Kč = Kniha samotná

111 Kč = Kniha samotná s předáním ve Slavkově u Brna, nebo ve Vážanech nad Litavou po předchozí domluvě.

100 Kč = Kniha pro personál B. Braun Avitum Austerlitz s.r.o., klienty Domova s úsměvem a pacienty Dialýzy ve Slavkově u Brna = Připište do zprávy pro příjemce za vaši adresu B.BRAUN

50 Kč = E-kniha

 

Číslo účtu: 4368963073/0800 

Tento předprodej platí pouze do pondělí velikonočního.

 

Na předprodeji s Pointou se potom budou ceny lišit = budou dražší a bez bonusu ve formě E-knihy ke každé objednávce a malého dárku zdarma. Pokud do té doby budu mít potřebnou částku k vydání knihy, je možné, že ji vydám i dřív, než by bylo možné, pokud bych čekala, až se ukončí předprodej na Pointě.

 

 

Ukázku jsem i namluvila na videa. Mám je na svém FB Martina Ruská. A ať se nemusíte dívat na mě nahrávala jsem pohled na naše akvárko, ať můžete při poslouchání ukázek knížky, sledovat naše rybičky. Nevím ještě, kdy se mi podaří knihu vydat, je to zdlouhavý proces, ale věřím, že v létě by mohla být na světě.

Pokud vše dobře dopadne, snad se mi do konce roku podaří napsat a vydat knihu Cesta za snem Charitativní projekt Lvice 2020, kterého jsem se v loňském roce účastnila.

                   Děkuji, že jste dočetli až sem :) Martinam 180 Kč = Kniha s v