Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 12°C Pá 10°C So 5°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
ISABELA 30. NA MISTROVSTVÍ EVROPY !

ISABELA 30. NA MISTROVSTVÍ EVROPY !

Zejména v sestavě s kužely předvedla vyzrálý bezchybný výkon a důstojně reprezentovala Českou republiku. Video uvnitř!

Tak jako celý loňský rok, ani podzimní gymnastická příprava Isabely Hortové na mistrovství Evropy, se neobešla bez komplikací způsobených opatřeními proti koronaviru. Znovu uzavřená vnitřní sportoviště pro veškeré sportování, pouze několik měsíců před šampionátem, byla fatálním problémem. Postupně se pro sportovce z ČR uzavíraly i sportoviště v okolních zemích, a připravovat se na „Evropu“ v garáži, to už opravdu nejde!  Nakonec se daří zajistit tréninkové prostory až v Chorvatsku. Je však třeba s sebou přivést negativní TEST na Covid19.  Jdeme na testy a balíme. Cestou vyzvedáváme potvrzení o testu.  Nečekané se ovšem stává skutkem, Isabela je měsíc před ME bezpříznakově POZITIVNÍ ! Druhý by to již zabalil, ale ne tak bojovnice Isabela.  Byť unavena virem, cvičí doma. Jakmile má po karanténě, odjíždí na závěr přípravy trénovat do Chorvatska. Neustále se obáváme, že šampionát bude kvůli Viru zrušen. Ale přece jen na konci listopadu Isabela odlétá do Kyjeva! Šampionát probíhal nejen bez diváků, ale v naprosté izolaci všech delegací jednotlivých států. Testy na Covid byly v Kyjevě povinností. Isabela byla nominována v soutěži juniorského Mistrovství Evropy ve dvou disciplínách – se švihadlem a s kužely. Zejména v sestavě s kužely předvedla vyzrálý bezchybný výkon a důstojně reprezentovala Českou republiku obsazením krásného 30. místa.

Obě sestavy můžete shlédnout na YouTube pod jejím jménem Isabela Hortová je jedinou gymnastkou ČR, která se zúčastnila v posledních dvou letech obou mistrovství Evropy a její věk navíc umožňuje soutěžit v kategorii Juniors i v roce 2021.  Doufáme, že letošní rok bude k možnostem sportovat a soutěžit milosrdnější než ten předchozí. Moc to přejeme všem sportujícím, nejen sportovcům vrcholovým.

Gratulujeme Isabele k mimořádnému sportovnímu úspěchu! Děkujeme jí za dobrou reprezentaci ČR a přejeme dosahování dalších skvělých sportovních výsledků na mezinárodních soutěžích !

 Eva Procházková