Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 10°C Pá 13°C So 15°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Junáci na prahu nového roku

Junáci na prahu nového roku

Do nového roku vstupujeme se vzpomínkou na listopadovou výpravu 2. oddílu našeho střediska.

 

Čtenářům Slavkovského zpravodaje přejeme vše dobré v novém roce. Čtenářům, kteří jsou zároveň rodiče našich členů, naši přátelé a příznivci skautingu děkujeme za podporu, spolupráci a účast na akcích 101. roku slavkovského junáctví.

Do nového roku vstupujeme se vzpomínkou na listopadovou výpravu 2. oddílu našeho střediska.

Po boku Entů proti Skřetům

O víkendu 20.-21. listopadu se druhý oddíl našeho střediska vydal na výpravu do Krucemburku. Přespávali jsme v chatě u rybníka Řeka. Někteří odvážlivci se do něj šli v neděli ráno i otužovat.

Během těchto dvou dní jsme se přenesli do světa Pána Prstenů, kde jsme pomohli ochránit Enty před Skřety. Enti jsou stromům podobné bytosti žijící ve Středozemi. Žili si spokojeným životem v harmonii s ostatními živočichy, dokud se k nim nedonesla zpráva, že Skřeti plánují jejich napadení. Stromovous, hlavní představitel Entů, se tak obrátil na nás, zda-li bychom mu nepomohli se Skřetům ubránit. V minulosti už totiž došlo k podobným útokům a vždy skončily stejně … zpustošenou krajinou, kde nebylo památky po ničem živém. Stavěli jsme si proto skrýše, které vypadaly jako stromové bytosti, prozkoumávali okolí a nakonec svedli mezi sebou boj o to, kdo z nás se stane osobními strážci Stromovouse. S naším oddílem v zádech se Enti nemuseli bát, že bychom zlé Skřety společně neporazili.

Společně strávený víkend jsme si užili i přes nepříliš hezké počasí a myslím, že na naši chatu, ve které jsme spali, jen tak nezapomeneme.

Anna Ošmerová, 2. oddíl Junáka Slavkov u Brna

 

 

Fotografie: Archiv Junáka Slavkov u Brna