Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 13°C So 15°C Ne 19°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Klub seniorů informuje

Klub seniorů informuje

Pravidelné vycházky pokračovaly, tentokrát se zaměřením na rozkvetlé zahrady

Klub seniorů informuje

Je neuvěřitelné, jak ten čas letí a ve chvíli, kdy se Vám dostane do ruky toto číslo Zpravodaje nám bude končit první polovina roku 2022. Dětem začnou prázdniny a my budeme mít možnost jim tento čas vyplnit něčím zajímavějším, než jsou telefony a tablety. I když to je asi v dnešní době jen zbožné přání. Pravidelné vycházky pokračovaly, tentokrát se zaměřením na rozkvetlé zahrady. 1.6. to byly zahrady u Buchlovického zámku s rozkvetlými rhododendrony a o své místo se hlásící zajímavé listnáče a jehličnany. Příjemná byla zastávka na výstavě fuchsií, která ovšem potřebovala ještě trochu času, aby se ukázala v plné kráse. Zajímavá byla i návštěva záchranné ornitologické stanice ptáků. Vycházka už č. 126 naše pěšáky zavedla do Přerova.

Na začátek trocha nostalgie při zastávce u parní lokomotivy, která byla známá pod přezdívkou "kafemlejnek", a ledaskdo z nás se mohl kdysi svést vláčkem, taženým touto mašinkou. Kolem Přerovského hradu potom došli do nádherného Michalovského parku, kde měli možnost se setkat s autorkou nádherné květinové pohádky. Jako zajímavost tu máme ještě informaci o návštěvě našeho klubu  profesorkou slavistiky paní Hanou Adam, která žije v Berlíně a je spoluautorkou knihy Slavkov mezi dvěma válkami. Její babička žila ve Slavkově a její maminka je sestrou Slávka Rozsypala. Tak to jen na nalákání na prázdninový program.

Pro nejbližší období se připravuje výlet na Svatý Kopeček, ZOO, a klášter. Program, se kterým by mohly být děti spokojeny. Cesta se plánuje na polovinu července. V srpnu bychom si mohli prohlédnout náš Slavkovský zámek, abychom jako místní měli aktuální přehled o tom, co tu máme a čím se chlubíme. Srpen, případně září je v programu návštěva vily Tugendhat, Termín záleží na autobusu a hlavně na možnosti termínu návštěvy. Po prázdninách, tedy v září, se chystá zájezd do termálů v Dunajské Strede (20.9.), na 29.9. jsou objednány vstupenky na zajímavý muzikál 9 křížů, který se vrací k události, která se stala u Velké Bíteše. Vstupné 400,- Kč zahrnuje cenu vstupenky a cestu autobusem. V září se chystá i návštěva skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm  se zastávkou na Pustevnách. Pokud máte zájem, vše se dovíte při návštěvě klubovny vždy v pondělí od 15. do 17. hodin. Na závěr tedy. nezůstávejte doma, užívejte si života jak to jde, je tu mnoho zajímavých akcí pořádaných městem i námi a tak se potkávejme, popovídejme si a radujme se z toho, co nám život přináší.