Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 11°C So 4°C Ne 7°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Kulturní život ve Slavkově ožívá!

Kulturní život ve Slavkově ožívá!

Přinášíme vám seznam akcí, které se ve Slavkově odehrají příštích týdnech i měsících

Bigbítový koncert tří oblíbených kapel, ples i otevření sezóny na zámku. Kulturní život ve Slavkově u Brna pomalu ožívá. Na co se můžete těšit? 

V SC Bonaparte zahraje dne 26. 2. na "BIGBÍTOVÉM PLESE v riflích a tričku" slavkovská kapela Výlet a hosté z Kyjova Blend a Long Drink. Správná oslava se musí zapít, takže prvních padesát piv bude zdarma! Vstup na akci je 100 korun. 

O týden později - v pátek 4. března se pak na stejném místě odehraje PLES JAK CHCEŠ. Občanské uskupení MILFASO se rozhodlo uspořádat taneční zábavu s tombolou, dobrým jídlem, vínem, vystoupením Ivory Divine i půlnočním překvapením. Pro tuto jedinečnou příležitost se zformovala také kapela Axiom vol. 4 se zpěvem Martina Křižky.

Lístky můžete rezervovat na tel. 731 109 115, k zakoupení pak od úterý 15. února v Dentistar (Nerudova 1140), Yogiam (Špitálská 794) nebo Pugetka (Husova 6).
 
Březen bude také měsícem, kdy se otevřou brány zámku. 24. března se od 16.00 těšte na tradiční zahájení v Historickém sále i v dalších komnatách. 
 
Víkend pak bude patřit sportovcům - aktivním i jejich fanouškům. Zámecký park se totiž stane dějištěm Mistrovství republiky v přespolním běhu žáků a dorostu. Prestižní akci pořádá Atletika Slavkov. 
 
Čtrnáct dní nato pak přivítáme oživlou přírodu tradičním Jarním trhem v zámeckém parku. Akci vyhledávají nejen zahrádkáři, ale i milovníci dobrého jídla a řemeslných výrobků. 
 
Od tohoto víkendu se pak už na zámku prakticky život nezastaví. 
 
Novinkami letošního společenského kalendáře je například velkolepý food festival s názvem To nejlepší z jižní Moravy (30. 4.). Kvalitní víno, dobré pivo, frgály, tradiční sýry, zabijačkové pochutiny, ryby, kuchařské soutěže a mnoho dalšího v doprovodu cimbálové hudby v jedinečném prostředí zámeckého parku ve Slavkově u Brna...jednoduše TO NEJLEPŠÍ Z MORAVY! 
 
Následovat pak bude Májový Flerjarmark (7. 5.), který sdružuje české rukodělné výrobce.  
 
Zámek Slavkov - Austerlitz také letos představí "pecku", kterou si musel dva roky schovávat na "lepší časy". Mezinárodní festival Živých soch a bodyart. Akce se uskutečnila v roce 2018 v Kroměříži, kde přilákala tisíce návštěvníků. Podívejte se na to, jak to tehdy vypadalo:
 
 
 
Jen o týden později se pak slavkovské náměstí uzavře kvůli stavbě pódia, kde se uskuteční program Dnů Slavkova (27. - 28. 6.). Letos se těšte nejen na "klasický program", kde se konečně představí naše děti, na menší i větší koncerty, divadelní představení.. ale také vekolepou hasičskou přehlídku. Na závěrečném sobotním koncertu vystoupí Dan Bárta s Orchestrem Gustava Broma. Unikátní album, které spolu nahráli, v loňském roce poté co nemohli vystoupit na brněnském Jazz festu, si můžete poslechnout již nyní na youtube nebo spotify. 
 
 

Stálicí slavkovského kulturního programu je také Veteranfest. Letos je jeho termím naplánovaný tak, jak jste byli vždy zvyklí - tedy poslední červnovou sobotu 25. 6. Podívejte se na atmosféru loňského ročníku zde:

 

... a co by to bylo za kulturní kalendář posledních let, kdyby v něm chyběl koncert slavné britské legendy zpěváka Stinga. Termín je naplánovaný na 31. 7. a my pevně věříme, že kletbu v podobě tří zrušených termínů letos prolomíme! 

Připravují se i další oblíbené festivaly. Pořadatel TOPFESTU si rezervoval zámecký park v termínu 4. 6. 

Jednáme i s dalšími promotéry, kteří připravují letní vystoupení a koncerty. Sledujte web slavkovak.cz, kde budeme vše postupně doplňovat.