Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 15°C So 16°C Ne 19°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Lampionový průvod po dvou letech

Lampionový průvod po dvou letech

Podívejte se na nádherné fotky od Jana Martínka

Dvanáctý listopad se ve Slavkově nesl ve znamení oslav svatého Martina, ochutnávek raného vína a podzimních slunečních paprsků. Ne všichni se však této slávy mohli účastnit. Mnozí na poslední chvíli dokončovali své lampiony, aby řádně zaschlo lepidlo, než padne tma a budou je moci předvést na večerním průvodu. Ten začal něco málo po sedmnácté hodině, kdy se všichni sešli za kostelem, zájemci nahlásili svá díla odborné umělecké porotě a jakmile Zámecká dechová kapela v čele průvodu udeřila do bubnu, vyrazili jsme do ulic.

A že se bylo na co dívat! Společně s nádhernými lampiony zářila také dětská očka těkající na všechny strany, aby stihla prohlédnout každý jeden originální výtvor. Šlo se směrem k ulici Tyršova, poté Lidická, Boženy Němcové a zde se světelný had stočil na náměstí, kde hořely ohně, voněl svařák a hrála kapela Výlet.

Děti dostaly od města špekáčky k opečení, čímž si zkrátily chvíli, kterou potřebovala porota k rozhodnutí o nejkrásnějším lampionu. Ten byl vyhlášen v několika kategoriích, vždy tři nejlepší nebo nejoriginálnější výrobky, za něž zúčastnění dostali hodnotné ceny a novou motivaci do dalšího roku. Ukázalo se, že je mezi námi spousta šikovných dětí i dospělých a že slavkovská fantazie nezná hranic. Večer pokračoval zpěvem, tancem, zábavou, a hlavně dobrou náladou až do pozdních hodin.

Velmi nás těší že se scházíme za kostelem v tak hojném počtu i vaše snaha vyrábět stále nové, originální a krásné lampiony. Děkujeme všem, kteří se průvodu zúčastnili i těm, kteří napomohli jeho realizaci, především městu Slavkov a Technickým službám.Austerlitz Adventure, z. s.