Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 11°C Pá 13°C So 17°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Letní filmový festival v zámeckém parku

Letní filmový festival v zámeckém parku

Od neděle 22.8. do neděle 29.8. se můžete těšit na osm filmů v letním kině ve Slavkově u Brna. Filmy jsou až na dvě výjimky (Velká Británie, Dánsko) české. Žánrové spektrum je široké, od pohádky, přes drama až po komedie a romantiku.

V době konání LFF bude zámecký park pro veřejnost otevřen pouze do 18.30 hodin. Znovu otevřen bude 1 hodinu před promítáním, tedy ve 19.30 hodin. Vstup na LFF bude umožněn pouze jižní branou do zámeckého parku (tj. brána od Palackého náměstí), kde se budou prodávat vstupenky za jednotné vstupné 70 korun. Vyjímku tvoří pouze filmy Matky a Ubal a zmiz v tomto případě je vstupné 100 Kč / osoba.

Všechny filmy budou promítány v českém znění. Sezení dle vlastních možností. K dispozici bude občerstvení, mobilní toalety budou zajištěny. Začátky promítání budou v srpnu ve 20.30 hodin. V případě jasného počasí se však může začátek posunout o cca 15-20 minut. Za drobného deště se promítá, výjimkou je příliš silný vítr a prudký déšť. Při odehrání více jak 20 minut se vstupné nevrací.

 

Popis filmů na LFF 2021

 

 22.8.neděle    Princezna zakletá v čase                 pohádka/fantasy            Česko 115 min

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase.

Hrají : Natalia GermaniEliška KřenkováMarek LamboraJan RévaiSimona Zmrzlá….

 

23.8.pondělí    Yesterday                                          hudební/komedie            VB 116 min

Velmi neúspěšný písničkář Jack (Himesh Patel) chce pověsit kytaru na hřebík, protože ať dělá, co dělá, poslouchá ho jenom nejlepší kamarádka Ellie (Lily James). Pak ho ale v důsledku chvilkového záhadného globálního zatmění porazí autobus. A to zcela změní nejen jeho život a způsobí i jednu hudební katastrofu.

Hrají : Himesh PatelLily JamesKate McKinnonEd SheeranJoel FryMeera Syal

 

 

24.8.úterý       Šarlatán                                             životopisný/drama            Česko,Slovensko 118 min

Strhující životopisné drama výjimečného muže obdařeného léčitelskými schopnostmi na pozadí dobových událostí. Příběh je inspirován skutečnými osudy léčitele Jana Mikoláška, na kterého se v průběhu několika desetiletí obracely s prosbou o pomoc tisíce lidí ze všech společenských vrstev včetně nejvýznamnějších osobností.

Hrají : Ivan TrojanJosef TrojanJuraj LojJaroslava PokornáMartin Myšička

 

25.8.středa     Matky                                                 komedie                      Česko 95 min

Čtyři nejlepší kamarádky jsou sebevědomé, chytré, užívají si, probírají spolu chlapy, vztahy a sex. K tomu se ale taky starají o děti, nebo je právě porodily, případně jsou těhotné. Sára (Hana Vagnerová) má hezký zadek, a tak ho začala fotit a žít ve světě sociálních sítí. 

Hrají :    Hana VagnerováPetra HřebíčkováSandra NovákováGabriela MarcinkováJakub PrachařJiří Langmajer..

 

26.8.čtvrtek    Ubal a zmiz                                       komedie                      Česko  99 min

Dva kamarádi, Mireček (Matouš Ruml) a Vilém (Janek Gregor) se živí pěstováním trávy a dostanou nabídku, která se neodmítá. Prodat veškeré zásoby trávy za jednu noc. Jenže když uzavřou obchod s nebezpečným Bulharem (Predrag Bjelac) a jeho pravou rukou (Karel Dobrý), zjistí, že jim někdo vykradl pěstírnu.

Hrají :  Matouš RumlJanek GregorLukáš Duy Anh TranPredrag BjelacKarel DobrýMarek Lambora

 

27.8.pátek      Perfect Days                                     komedie/romantický   Česko 105 min

Erika je úspěšná kadeřnice, která právě oslavila 44. narozeniny. Erika má kariéru a vypadá dobře, ale i tak jí v životě chybí muž. Ve svém okolí má ale hned několik dobrých přátel: Alice je její švagrová a nejlepší kamarádka, Viktor je manžel, se kterým už 10 let nežije, ale mají skvělý vztah, a další důležitou osobou je Richard, její homosexuální kamarád. Erika také tráví hodně času se svojí matkou.

Hrají :   Ivana ChýlkováVojtěch KotekZuzana BydžovskáZuzana KronerováOndřej SokolBohumil Klepl.

 

28.8.sobota    Vzhůru za sny                                   animovaný/rodinný     Dánsko 81 min

Život dvanáctileté holky Míny se obrátí vzhůru nohama hned nadvakrát. Poprvé, když proti své vůli dostane nevlastní sestru Jenny. Ta je stejně stará jako ona, zničehonic se přistěhovala, je strašně otravná a všichni očekávají, že se z nich stanou nejlepší kamarádky. A pak podruhé, když ve spaní během jednoho snu objeví senzační tajemství. Přijde totiž na to, jak vlastně sny vznikají.

 

29.8.neděle    Bábovky                                            komedie                      ČR,Slovensko 97min

Příběhy hrdinů Bábovek nám ukáží, že některá setkání dokáží navěky změnit život. Všichni jsme totiž propojeni. Vztahy, prací, náhodami, nenávistí nebo láskou. Všichni jsme součástí té nejsložitější sítě, která je utkána z emocí, mezi nimiž nechybí humor, ironie, bolest, napětí a pochopitelně i láska a vášeň. Bábovky mapují současné partnerské i rodinné vztahy, ukazují zábavné a trefné situace z každodenního života, které zná každý z nás. 

Hrají :  Jana PlodkováLenka VlasákováMarek TaclíkBarbora PolákováTáňa Pauhofová,Denisa Biskupová,Ondřej Vetchý, Rostislav Novák ml.