Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
St 22°C Čt 15°C Pá 13°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Medailové mistrovské závody jednotlivců

Medailové mistrovské závody jednotlivců

Medailové mistrovské závody jednotlivců

21.5. proběhlo v Břeclavi Mistrovství Jihomoravského kraje staršího i mladšího žactva jednotlivců, z kterého si slavkovská výprava odvezla 12 medailí. Nejúspěšnější atletkou byla Julie Fialová, která vybojovala titul ve vrhu koulí (11,13 m) a stříbro v hodu oštěpem (28,66 m). Další medaile získali: Kristýna Machalová – 2. na 800 m (2:24,17); Zina Janíková – 2. v hodu diskem (21,70 m); Anna Sedláková – 2. ve skoku vysokém (1,44 m); Antonín Havrda – 2. ve skoku vysokém (1,68 m) a 3. na 100 m př. (15,76 s); Igor Mráz – 2. vrh koulí (9,87 m); Daniel Havrda – 3. v hodu diskem (28,46 m); Štěpán Maleňák – 3. na 1500 m (5:17,29); Matěj Mráz – 3. na 60 m př. (10,52 s); Petr Minks, Antonín Havrda, Igor Mráz a Ondřej Slezák 3. ve štafetě 4 x 60 m (29,83 s).

Obrovskou smůlu si vybral Adam Konečný, který se již v rozběhu na 60 m zranil a nemohl tak potvrdit svoji letošní bezkonkurenční dominanci na tratích 60 m a 150 m. Toto zranění Adama, bohužel, vyřadilo na téměř 2 měsíce. Adamovi přejeme rychlý a úspěšný návrat do tréninků i závodů.

Dalším mistrovským závodem bylo Mistrovství Moravy a Slezska jednotlivců v kategorii ml. žactva. V tomto závodě medailově uspěla pouze Julie Fialová v hodu oštěpem, jejíž nový osobní rekord s hodnotou 29,15 m stačil na třetí místo. Na nepopulárním čtvrtém místě skončily Anna Sedláková ve skoku vysokém (1,44 m) a ve vrhu koulí (10,40 m) Julie Fialová.

 

Nečekaný vítězný double pro družstva mladšího žactva

3. a zároveň poslední základní kolo v soutěži družstev mladšího žactva proběhlo pro Slavkováky na domácí půdě 22. 6. Sice stále bez Adama Konečného, ale už opět s Adélou Procházkovou, která se na dráhu vrátila po zlomenině ruky z dubnových závodů. Tyto závody znamenaly premiéru pro nové posily – Kryštofa Kocmana a Antonína Kočvaru, kteří skvěle doplnili zbytek týmu kluků. Všichni atleti a atletky předvedli vynikající výkony, které v součtu znamenaly překvapivé vítězství obou týmů. Do finále Jihomoravského kraje, které se koná 7. 9. v Hodoníně, tedy kluci postoupili z jižní části Jihomoravského kraje jako celkově první, holky jako druhé. Za tento skvělý výsledek patří poděkování všem, kteří do závodů nastoupili! Pomyslné stupně vítězů získali: Julie Fialová – 1. ve vrhu koulí i hodu oštěpem, Anna Sedláková – 1. ve skoku vysokém, Arnošt Nemuchovský – 1. ve vrhu koulí i hodu oštěpem a 2. na 150 m; Matěj Mráz – 1. na 60 m př., Kryštof Kocman, Štěpán Maleňák, Tomáš Kropáček a Antonín Kočvara – 1. na 4 x 60 m; Lukáš Knapec – 2. v hodu oštěpem, Nikol Kavalová, Markéta Novotná, Adéla Procházková a Zuzana Sedláčkové – 2. na 4 x 60 m; Nikol Kavalová – 3. na 60 m př.; Adéla Procházková – 3. na 60 m; Ondřej Jachymiák – 3. ve skoku vysokém.

 

Ostatní individuální závody

Skvělých výsledků dosáhli slavkovští atleti a atletky rovněž v dalších individuálních závodech. Z těch nejvýznamnějších uvádíme 2. místo Matěje Mráze v rámci Brněnské laťky žákovských kategorií, kde překonal laťku ve výšce 134 cm, a 2. a 3. místo Kryštofa Slezáka a Natalie Pischové ve čtyřboji, který se konal ve Vnorovech.

Trenéři atletiky

Krajská liga atletických přípravek

Po dvou základních kolech Krajské ligy atletických přípravek postoupilo do finále ligy smíšené slavkovské družstvo z prvního místa. Zanechalo za sebou přípravky Moravské Slavie Brno, Orla Vyškov, Kuřimi, Blanska, a dalších družstev.

Finále proběhne v sobotu 9. září ve Slavkově u Brna. Slavkovské reprezentanty čeká nelehký úkol v podobě obhajoby loňského vítězství. Přijďte proto povzbudit nejmladší slavkovské atletky a atlety a zafandit jim na domácí půdě!