Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 11°C So 4°C Ne 7°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Mistrovství České republiky v přespolním běhu 2022

Mistrovství České republiky v přespolním běhu 2022

Napínavé běžecké souboje až do posledních metrů závodu.

O slunečné sobotě 26.3., s poněkud netypickým letním počasí, proběhlo v krásném areálu zámeckého parku ve Slavkově u Brna, Mistrovství České republiky v přespolním běhu žactva a dorostu.

Slavkovským pořadatelům se povedlo připravit jak divácky, tak i závodnicky atraktivní a zajímavou trať na cestách zámeckého parku, doplněnou o umělé překážky. Celý okruh měl přesně 1000m a sliboval napínavé běžecké souboje až do posledních metrů závodu, kdy nejstarší kategorie dorostenců musela okruh zvládnout čtyřikrát.  

Mistrovství zahájily vloženým závodem nejmladší běžci a běžkyně v kategoriích přípravek. Zde si pro krásné 3. místo doběhla slavkovská závodnice Natalie Pischová. Poté již nastal čas pro oficiální běhy kategorií Mistrovství ČR. V závodě mladších žáků se fantasticky předvedla čerstvá posila slavkovského oddílu Tomáš Dočekal, který si v dvoukolovém závodě dosprintoval pro stříbrnou medaili. Tomáš je talentovaný fotbalista a výjimečný běžec, což dokázal svým sobotním počinem, kdy takřka všem favoritům vypálil rybník. Celkem se na startovní čáru Mistrovství postavilo dohromady bezmála 600 běžců a běžkyň v 8 kategoriích. Dlužno říci, že naštěstí bez vážnějších zranění nebo úrazů.

Uznání patří všem (nejen) slavkovským závodníkům, kteří se postavili na trať tohoto vrcholného běžeckého podniku. Je jen škoda, že mezi početnými slavkovskými atlety je stále málo běžců – specialistů.

Pořádajícímu klubu Atletika Slavkov u Brna se v krátkém čase podařilo na domácí půdě uspořádat již druhé atletické Mistrovství republiky. Obě dvě na vysoké úrovni, což ocenili jak závodníci, tak i řídící zástupci Českého atletického svazu. Tento úspěch by ovšem nebyl možný bez trvalé podpory a spolupráce s Městem Slavkov u Brna a s jeho organizacemi.

Děkuji tímto všem zúčastněným za pomoc s přípravou a organizací a těším se na spolupráci u dalších atletických akcí!

 

Jakub Navrátil

(foto Jan Martinek)

 

T.Dočekal

N. Pischová

start ml. žákyň