Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Út 9°C St 6°C Čt 10°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Motoklub Austerlitz informuje

Motoklub Austerlitz informuje

 Ve dnech 18.-19 června si výletem připomeneme výročí atentátu na zastupujícího říšského protektora

Zdravím vás, přátele řídítek a jedné stopy. Výlet po zbytcích staveb exteritoriální dálnice A 88 se vydařil. V koloně nás bylo neobvykle mnoho. Bylo totiž hezky, silnice čisté a zakroucené jako čínská nudle. Příroda Hornosvratecké vrchoviny, Drahanské vrchoviny a Moravského krasu se právě probouzela a vesnice zasazené v čerstvé zeleni svítily v zářezech potoků a říček. V Moravském kartografickém centru jsme mohli nechat oči na množství geodetických přístrojů od velikosti kapesní svítilny až po stroje velikosti portálového jeřábu. Nejvíce poutala pozornost obrovská plastická mapa Moravy a neolitická mapa vyrytá do mamutí kosti

První ročník klubové školy pro začínající motorkáře se vyznačoval uvolněnou atmosférou. Jednotlivá stanoviště byla rozmístěna na horním hřišti stadionu, účastnící motoškoly na nich procvičovali prvky bezpečného ovládání motocyklu. Kdo se neodvážil  aktivně zapojit a najet do připravených překážek, učil se pohledem a hodnotil dosažené pokroky frekventantů na cvičišti.

Ve dnech, kdy držíte v rukou tohle číslo Zpravodaje, jsou cestovatelé motoklubu na dvoudenní výpravě do okolí Pacova. Zde, v Křemešnické vrchovině, se roku 1905 pořádal slavný „Vylučovací závod Rakousko-Uherska pro Coupe Internationale“. A právě tuhle historickou trať si projedeme.

Hned 4. června se vydáváme navštívit mešity a muslimské modlitebny. Letos v létě tomu bude 1400 let od odchodu proroka Mohameda z Mekky do Medíny. Muslimové tomu říkají hidžra a tehdy začíná islámský letopočet. Krom toho je v plánu navštívit skanzen lidové architektury, gotické památky v údolí Křetínky, hornický skanzen Permonium, Slovanskou epopej v Moravském Krumlově a stavby Jana Blažeje Santiniho-Aichla.

 Ve dnech 18.-19 června si výletem připomeneme výročí atentátu na zastupujícího říšského protektora. Navštívíme významná místa spojená s touto historickou událostí a při tom si odbočíme prohlédnout stavby jihočeského baroka. Ale nechci se dopodrobna rozepisovat o všem, co chystáme, prostě se k nám připojte a zažijete všechno spolu s námi! Těším se na společné setkání při některé naší klubové akci.

Více se dozvíte na naší vývěsce naproti kostela u vchodu do Svojsíkova parku.