Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 17°C Pá 15°C So 20°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Motoklub Austerlitz informuje

Motoklub Austerlitz informuje

Motoklub Austerlitz informuje

Zdravím všechny příznivce řídítek a jedné stopy. Z výpravy Rakouským Waldviertelem z tamních silnic zakroucených jako čínské nudle jsme se vrátili bezpečně a v pořádku, naplněni jezdeckými zážitky i poznáním. Už máme letos hodně najeto. Je prakticky polovina sezóny a já už jsem měnil olej a sadu pneumatik. Obvykle oboje vydrží celou sezónu. Jsou i takoví jezdci z party cestovatelů, kteří mají obutou i třetí sadu. Řekli byste, tak už toho mají dost. Vidíte, a nemáme! Hodláme využít léto do posledního slunečního paprsku. Právě v době, kdy vychází číslo tohoto Zpravodaje, se vracíme z devítidenní putování podél celého karpatského oblouku až k řece Prut do Moldávie.

V polovině září (16.9.23) se vydáme obdivovat krásu úzkých uliček nad vodními kanály. Ale nemyslete, nejedeme do italských Benátek. Zůstáváme doma! Našim cílem je Litovel, přezdívaný „moravské Benátky”. Město leží hned na šesti ramenech řeky Moravy a řeky Nečíz. Voda protéká přímo pod hlavním náměstím a sestoupit k ní je možné rovnou od městské radnice. Stojí tu i nejstarší moravský most. Navštívíme místa působení siláka Gustava Frištenského. Zastavíme se „Na Benátkách“ v Šumperku, pak v Rýmařově a v Moravské Třebové. To jsou města, která v minulém století proslavil textilní průmysl. Tož uvidíme, co tam z těch textilek zbylo. Tato města spojují nádherné pasáže silnic Nízkého Jeseníku, Hanušovické, Zábřežské a Drahanské vrchoviny.

Před námi je organizace podzimní části sportovní sezóny, hlavně příprava pravidelného podzimního motokrosu týmů a jednotlivců. Letos uspořádáme již 17. ročník tohoto oblíbeného závodu. Podrobnosti se dozvíte včas.

Přátelé, prázdniny a motorka, to je volnost, svoboda, kdy ze sedla motocyklu proudí radost rovnou do žil. Tak neváhejte a přidejte se k nám!

Více se o všem, co se v motoklubu děje, se dozvíte prostřednictvím www.slavkovak.cz, www.motoklubausterlitz.cz nebo na naší vývěsce naproti kostela u vchodu do Svojsíkova parku. Těším se na společné setkání při některé naší klubové akci.