Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
St 22°C Čt 15°C Pá 13°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Motoklub Austerlitz informuje

Motoklub Austerlitz informuje

Zdravím, přátelé řídítek a jedné stopy. Jak jsem psal před koncem roku, plán motoklubu pro letošní sezónu byl hotový. 

 Dne 19.2. nás na besedě o bezpečnosti v silničním provozu seznámil pan Jiří Kyjovský s letošními novinkami v pravidlech, novým bodovým systémem a s novelou systému pokut za přestupky.

První třídenní výprava (29.3. až 31.3.) startuje v 8:30 na benzince Tenryu. Cílem výpravy je navštívit památná místa spojená s Janem Žižkou z Trocnova. Na výletě si připomeneme jeho osobnost a navštívíme místa vítězných bitev u Nekmíře, Sudoměře, Poříčí, Vítkova, Malého Boru, Kutné Hory, Hořic, Strauchova dvora (dnes v Hradci Králové), České Skalice a Malešova. Na místě samém posoudíme, jak navzdory vážnému poškození zraku dokázal hejtman Žižka vycítit, kdy na poli války ucuknout, věděl, kam ustoupit a ve vhodném okamžiku strhnout vítězství na stranu husitů. To všechno stihl v deseti bitvách během pěti let a deseti týdnů (od 30.7.1419 do 11.10.1424). Na výpravě se budeme také zajímat o díla českých meziválečných sochařských mistrů a navštívíme bývalou továrnu na motocykly ČZ ve Strakonicích.

Přátelé, motocykl je jedna z nejvíce opojných, nejkrásnějších věcí, které kdy lidstvo vytvořilo. Tak neváhejte a přidejte se k nám! Těším se na společné setkání při některé naší klubové akci.

Sledujte tedy webové odkazy níže v textu, nebo vývěsku Motoklubu Austerlitz. Více se dozvíte prostřednictvím www.slavkovak.cz, www.motoklubausterlitz.cz nebo na naší vývěsce naproti kostela u vchodu do Svojsíkova parku.

                                                           jezdíme srdcem

Za Motoklub Austerlitz