Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 17°C Pá 15°C So 20°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Na Dni zdraví si můžete nechat zkontrolovat znaménka nebo se podívat 3D brýlemi do měst UNESCO

Na Dni zdraví si můžete nechat zkontrolovat znaménka nebo se podívat 3D brýlemi do měst UNESCO

Město Slavkov u Brna a Klub seniorů Vás srdečně zvou na Den zdraví, který se uskuteční v úterý 23. dubna od 9.00 do 13.00 hodin ve Společenském centru Bonaparte.

Toto zdravotně – preventivní dopoledne bude nabité nejen medicínskými tématy. Čeká Vás kontrola znamének, základy první pomoci, triky, jak na samovyšetření prsou nebo varlat či nové informace o HPV viru. Těšit se můžete také na virtuální prohlídku historií českých měst díky unikátním 3D brýlím, ochutnávku zdravých svačinek a zajímavé hry zaměřené na informace o zdravé stravě.

Bude zde i tým Senior Pasů s promo stánkem a propagačními předměty, časopisem Novinky Senior Pas a dozvědět se můžete veškeré informace o samotném projektu. Akce bude tradičně doplněná o prodej zdravotních pomůcek, doplňků stravy a mnoho dalšího. Vstupné je dobrovolné.

Na akci se mimo jiné představí tyto preventivní programy:

Nebýt na to sama - V rámci projektu Nebýt na to sama, který se snaží zlepšit podmínky léčby pro pacienty různých diagnóz a všech věkových skupin, na akci bude možnost diagnostiky pleti a kontroly znamének.

Spolusafe - Projekt SpoluSafe se zabývá osvětou viru HPV, který je zodpovědný za více než 95% případů rakoviny děložního čípku. Taktéž se s ním setká 8 z 10 sexuálně aktivních Čechů. Prevence je přitom jednoduchá - pravidelné preventivní prohlídky, zásady bezpečného pohlavního života a očkování.

Senior pas - Senior Pasy představují možnost, jak ušetřit v mnoha oblastech života a objevit nové a zajímavé způsoby, jak trávit volný čas. Ceny nižší o 5 až 50 % ve zdravotnictví, lázeňství, wellness, při ubytování, vzdělávání...

Po stopách rodokmenu - Projekt Po stopách rodokmenu přináší seniorům informační a osvětovou aktivitu. Zaměřuje se na poznávání vlastní historie a historie míst, kde žijeme.

Moudrá Síť a JINAG - Projekt Moudré Sítě a JINAG pomáhá zvýšit digitální dovednosti seniorů v Jihomoravském kraji. Síť digitálních asistentů pomáhá seniorům se začleněním do digitálního světa, konkrétně se správným a bezpečným používáním vlastních chytrých zařízení. Asistenti z řad studentů a dobrovolníků pomáhají s výběrem, instalací, nastavením a řešením technických problémů, které starší lidé mohou potřebovat řešit.