Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 11°C So 14°C Ne 19°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Nádvoří Panského domu ožije příjemnými letními koncerty

Nádvoří Panského domu ožije příjemnými letními koncerty

Pro někoho možná neznámý prostor – na Palackého náměstí, uvnitř jednoho z nejstarších objektů s názvem Panský dům se nachází příjemné nádvoří. Na něm od 12. května vyroste pódium, na kterém se uskuteční hned pět pohodových večerů ve společnosti místních kapel i folkových legend a jedno dětské odpoledne. Na co se můžete těšit?

 

pá 12. 5. od 17.00
Den matek s cimbálovou muzikou

Město Slavkov věnuje všem maminkám, babičkám, ale i jejich rodinám koncert plný lidových písní, dětí a krojů. Vystoupí cimbálová muzika Šternovjan z Újezdu u Brna a také flétnový soubor Základní umělecké školy Františka France ve Slavkově u Brna.

Vstupné dobrovolné.

 

so 27. 5.
Dny Slavkova - stage na Panském domě

Již tradičně se prostor nádvoří panského domu rozezní i v den, když ožívá celé historické centrum. Nenechte si ujít pohodovou stage, kde se představí regionální „amatérské“ kapely s kvalitou, kterou často nečekáte. Vstup zdarma.

14.00   Balady na výletě
15.45   Dandy´s Company
17.30   Long Drink
18.45   Blend

 

 

pá 2. června, 19.30
Romero band
JABLKOŇ

 

Přestože slibujeme zejména „místní kapely“, jeden večer jsme si dovolili pozvat Pražáky. Skupina Jablkoň je stálicí české muziky už přes čtyřicet let. Svým nevšedním nadhledem se pohybuje na hranících moderní vážné hudby a popu. Její začátky jsou spojeny především spoluprací s Jazzovou sekcí. Díky své „nezařaditelnosti“ se stejně samozřejmě pohybovala v oblasti folku, rocku, ale i jazzu a později také vážné hudby. Koncem osmdesátých let Jablkoň navázala pravidelnou spolupráci s houslovým virtuosem Jaroslavem Svěceným (Jablkoň & Svěcený) a následně i s Českým symfonickým orchestrem (FISYO) v projektu Symphonic Jablkoň. V té době také využila otevření hranic a začala velmi intenzivně koncertovat v zahraničí (Evropa, Severní Amerika, Afrika). Postupem let skupina sice omládla, ale svůj tradičně jablkoňsko - originální přístup k hudbě si ponechala. Kromě koncertování a natáčení desek dělá i hudbu k filmům (např. Smradi) a divadelním či televizním inscenacím.

Vstupné: 250 Kč sezení / 190 Kč stání

 

pá 9. června, 19.00
VINOHARD
JIŘÍ SCHELINGER EXPERIENCE & MLADEN DJELMO

Naši novou kapelu Vinohard už možná znáte. Oblíbené písničky v akustické verzi okořeněné zpěvem Martina Křížky už potěšily a roztančily lidi na několika slavkovských akcích. A co byste řekli tomu, kdyby po nich vystoupil Jiří Schelinger? Vážně. Pozvali jsme do Slavkova kapelu a zpěváka, jehož hlas nerozeznáte od originálu. Nenechejte ujít vzpomínkový koncert na tuto rockovou legendu sedmdesátých let. Nebudete litovat.

Vstupné: 250 Kč sezení / 190 Kč stání

so 17. června, 18.30
Večer se skupinou Výlet a jejich hosty

 

Skupina Výlet samozřejmě nesmí na pravé slavkovské akci chybět. A co teprve, když jejich program ozvláštní jejich hudební kamarádi. Užijte si pohodu, dejte si dobré pivo a třeba si i zatancujte.

Vstupné 150 Kč

 

ne 11. července, od 15.00
Dětské odpoledne

DJ Balů se už jako dětský dýdžej osvědčil na karnevale a kouzelník Mišuge je sázkou na jistotu. Skákací hrad, dětské dílničky nebo malování na obličej nesmí chybět. Vezměte děti a přijďte na Panský dům!

Vstup: děti 50 Kč/ dospělí 100 Kč

V případě nepříznivého počasí se koncerty uskuteční ve Společenském centru Bonaparte.