Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
So 31°C Ne 23°C Po 25°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Nominace GLITTER STARS do Norska

Nominace GLITTER STARS do Norska

V sobotu 23.3.2024 se konala v pražské hale Královka mezinárodní soutěž ve sportovním cheerleadingu Prague Cheer-Dance Open 2024, které se zúčastnilo 1500 účastníků z celé Evropy. České týmy svedly boj o nominaci na Mistrovství Evropy 2024 v Norsku.

Náš tým, i přes oslabení chybějících členů ve věkové kategorii Youth (děti ve věku 2.st. ZŠ), zvítězil a nominoval se na ME. Bohužel z důvodu zranění a dlouhodobé nemoci se náš tým, loňský mistr Evropy, této prestižní soutěže v Oslu nemůže zúčastnit.

Kromě tohoto vítězství získal zlatou medaili  i Group Stunt Youth Coed – tato stuntová skupinka získala nejvyšší bodové hodnocení ze všech 217 soutěžních vystoupení.

3 bronzové medaile ještě získali:

Cheer Team Primary L2 (tým dětí ve věku 1. stupně ZŠ),  Cheer Team Novice L1 (tým úplně nejmenších dětí, pro které to byla vůbec první soutěž) a Performance Doubles Hip Hop (Sabina Macharová a Daniela Martínková).

V neděli 17.3.2024 se nejstarší členové týmu zúčastnili v Bratislavě nové mezinárodní soutěže ve sportovním cheerleadingu Donau Cheer Open 2024, zařazené do European Cheer League,  kterou uspořádala Slovenská Cheer Unie. Z krásné soutěže si naši reprezentanti dovezli 8 medailí (3 zlaté, 3 stříbrné a 2 bronzové):

Zlaté medaile získali:

Pavel Sedlmajer v kategorii Individual Coed Premier L6

Klára Kosová a Simona Vanderková v kategorii Double Synchro Junior L5

Group Stunt Coed Premier L6

Stříbrné medaile získali:

Monika Šilerová a Alžběta Vartová v kategorii Performance Doubles Jazz

Sabina Macharová a Daniela Martínková v kategorii Performance Doubles Hip Hop

Pavel Machálek v kategorii Individual Coed Premier L6

Bronzové medaile získali:

Simona Vanderková v kategorii Individual Junior L5

Group Stunt AllGirl L5

 

V březnu v Besedním domě ve Vyškově proběhlo vyhlášení nejlepších sportovců okresu Vyškov za účasti představitelů měst a obcí našeho okresu. Okresní sdružení České unie sportu vyhlašovalo anketu za rok 2023 v sedmi kategoriích. Mezi juniorskými kolektivy zvítězil slavkovský tým Glitter Stars, který za hodnocenou sezónu získal titul mistra ČR a v Itálii si vybojoval titul mistrů Evropy v kategorii Youth L3. Mezi oceněné jednotlivce v kategorii sportovní talent roku se přiřadili i naši členové Vlastimil Fojt, Adélka Javůrková a Terezka Zemánková. Slavnostní galavečer byl zakončen úžasným rautem, který připravila ISŠ Slavkov u Brna.

Velké poděkování a gratulace patří všem sportovcům a jejich trenérkám.

 

Kromě soutěží se tým Glitter Stars Slavkov u Brna pravidelně účastní vystoupení na veřejnosti. V letošním roce mají členové za sebou spoustu vystoupení na plesech – v rámci celého kraje, dále  účinkovali právě na slavnostním vyhlášení sportovců okresu Vyškov v Besedním domě, také na 40. výročí Gymnázia Ludvíka Daňka v Brně na Sokole I. a v Boby centru v Brně.

A kdy můžete vidět GLITTER STARS ve Slavkově? V rámci Dnů Slavkova na zámeckém nádvoří budou připraveni všichni členové potěšit nejen místní obyvatele.

 

RM