Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 17°C Pá 15°C So 20°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Nové židle ve Společenském centru Banaparte jsou předzvěstí připravovaných změn

Nové židle ve Společenském centru Banaparte jsou předzvěstí připravovaných změn

Město Slavkov u Brna pořídilo do kulturních sálů Společenského centra Bonaparte nové celodřevěné židle.

Modré kancelářské čalouněné židle byly dlouhodobě ve špatném technickém i vizuálních stavu. Většina z nich již byla potrhaná, desítky z nich byly rozviklané a podřené, mnohé z nich se již nedaly vyčistit.

„Proto jsme se rozhodli pro jejich výměnu, která koresponduje s postupným oživením společenských sálů. V tomto roce jsme v nich nechali zbrousit a přelakovat parkety, vyměnili jsme staré závěsy, upravili prostor šatny a foyer. Ve spolupráci se studenty a mistry Integrované střední školy oboru truhlář jsme také nechali udělat nové obložení pódia,“ přiblížila radní města Veronika Slámová.

Do sálů město pořídilo 370 kusů židlí. Ve výběrovém řízení uspěl výrobce TON Bystřice pod Hostýnem. Jedná se o židle typu Merano – celodřevěné z bukového dřeva a čalouněným podsedákem. Součástí zakázky je také nákup nutného stohovacího systému pro splnění bezpečnostních hasičských pravidel a čtyř přepravních vozíků. Na židle se vztahuje desetiletá záruka a dlouholetý servis.

Radnice i nadále pokračuje v přípravách na obnovu celého domu. „Na jaře občanům a zastupitelům představíme architektonickou studii a do poloviny tohoto roku chceme mít projekt hotový,“ doplnila Veronika Slámová. Součástí bude nejen obnovení druhého patra se sálem Josefina, ale také komunitní centrum s knihovnou v místě bývalé klubu s bowlingem. S architekty ateliéru Livingstav vedení města řeší i dopad na náměstí, které se pojí s obnovením původního hlavního vstupu. Připravuje se také studie na využití sousední proluky.