Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
St 22°C Čt 17°C Pá 15°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Nudíte se? Pojďte si zahrát fotbálek do pohodového klubu Kotva

Nudíte se? Pojďte si zahrát fotbálek do pohodového klubu Kotva

Volnočasový klub Kotva

Bezpečné a pohodové místo, kde se můžou mladí lidé potkat, zahrát si hry, stolní fotbal, šipky nebo se zapojit do připraveného programu. Nejen tak bude vypadat volnočasový klub Kotva, který město Slavkov otevře ve spolupráci se sociálním odborem a Apoštolskou církví. Prostory na Panském (vstup z nádvoří) domě jsou připraveny a otevřou se s novým školním rokem. K dispozici budou zatím jednou týdně – v úterý v čase od 15.00 do 18.00.

Klub je určen pro mladé ve věku od 10 až 18 let. „Chceme, aby mladí ze Slavkova našli alternativu k trávení volného času v parku a následování starších ročníků například v kouření. Prostor, kde se budou cítit v pohodě, kde si budou moci vzájemně popovídat, zahrát hry a měli příležitost ke společnému a smysluplnému trávení času. Místo, kde budou moci vidět jiné, a doufejme lepší vzory do života,“ přiblížil Jiří Pospíšil z Křesťanského centra Naděje. Zkušenosti s vedením podobného klubu má tato organizace již z Bučovic.

Každé setkání bude obsahovat připravený společný program a poté volné aktivity s ostatními dětmi a dobrovolníky. Vedoucí jsou připraveni být mladým k dispozici, ať už jako jejich přátelé, nebo také jako někdo, kdo je vyslechne, poradí, pomůže – a to i případnou formou doučování

O klub se bude starat tým dobrovolníků, který se bude ve Slavkově různě střídat a to v počtu 6 až 10 lidí. V týmu jsou i dvě vystudované učitelky a studentka pedagogické fakulty.

Vstup nebude podmíněný žádnou přihláškou a díky práci dobrovolníků nebude zpoplatněn.