Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
So 7°C Ne 8°C Po 9°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Oblastní kolo floristické soutěže 2022

Oblastní kolo floristické soutěže 2022

V kategorii junioři zvítězila Barbora Navrátilová z ISŠ Slavkov u Brna. V nejvíce obsazené kategorii senioři zvítězila Jana Zetíková ze ZO ČZS Holubice, na dalších místech bylo následující pořadí Marcela Lužová ZO ČZS Slavkov u Brna, Jana Horychová ZO ČZS Heršpice.

V pátek 13. května 2022 bylo na zámku ve Slavkově u Brna  uspořádáno oblastní kolo floristické soutěže Územního sdružení ČZS Vyškov. Devatenáct účastnic bylo rozděleno do tří kategorií: žáci, junioři a senioři.

Zadání bylo – zhotovit kulatou kytici na podání a vypichovanou misku. Soutěžící obdržely rostlinný materiál a záleželo jen na jejich fantazii a uměním se s úkolem vypořádat. Po dvou hodinách určených na splnění úkolu soutěžní komise hodnotila výsledné práce. Rozhodování bylo velmi těžké, protože všechny kytice a misky barevně krásně ladily a měly vysokou úroveň. Velké ocenění si zasloužily také floristky za vytvořené kytice a misky, které se neumístily na předních místech.

V kategorii žáci zvítězila Terezka Zemánková z Heršpic. V kategorii junioři zvítězila Barbora Navrátilová z ISŠ Slavkov u Brna. V nejvíce obsazené kategorii senioři zvítězila Jana Zetíková ze ZO ČZS Holubice, na dalších místech bylo následující pořadí Marcela Lužová ZO ČZS Slavkov u Brna, Jana Horychová ZO ČZS Heršpice.

Vítězné floristky jednotlivých kategorií postupují do zemského kola, které se uskuteční 2. 6. 2022 v Prostějově. Finále soutěže bude součástí výstavy Flora Olomouc dne 30 9. 2022. Přejeme účastnicím našeho oblastního kola, aby jejich výtvarné práce vždy dosahovaly vysokého hodnocení.

Děkujeme všem sponzorům za dárky soutěžícím.

Kateřina Štouračová předsedkyně ÚS ČZS Vyškov

Vladimíra Zemánková za soutěžní komisi