Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 13°C So 15°C Ne 19°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Ohlédnutí za týdnem s Letní scénou divadla Bolka Polívky

Ohlédnutí za týdnem s Letní scénou divadla Bolka Polívky

V minulém týdnu na nádvoří zámku Divadlo Bolka Polívky odehrálo hned 4 různá představení.

V pondělí 12.7. ve 20.00 odstartovala letní scéna představením „Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho“ na které přišlo 524 diváků. Toto představení bylo směsicí frašky, psychologie a bláznivé komedie. Starý mládenec Burke, který je na konci svých mužských sil, svedl dojemný „donkichotský“ zápas s přesilou, kterou tvořila snůška lidských nectností a špatných vlastností.

V úterý následovalo představení „DNA“, kde se objevili v hlavních rolích Bolek a Anna Polívkovi. Představení si užilo 641 diváků. V této autorské hře otec a dcera prožívali všední satiru života. ON je životem prozkoušený muž, který rád poučuje a vrtá do života svému potomkovi. ONA má pocit, že její zploditel je paranoidní šťoural. Oba spojuje upřímné „mít rád, i přestože…“. Přesvědčilo Vás toto představení o tom, že na všechna dna světa se dá dívat i s nadhledem?

Původně plánované představení „Duety“ bylo nahrazeno koncertem „Bez řečí“ Moniky Absolonové, z důvodu jejího zranění. I přes změnu přišlo vyslechnout její krásný muzikálový hlas a spoustu písní jen s kytarou/ klávesami 233 posluchačů.

Zakončení letní scény ve Slavkově mělo za úkol představení „Shirley Valentine“ v kterém účinkovala pouze Simona Stašová. Tato bravurní komedie o hledání vlastní identity byla skvělou volbou nejen pro ženy středního věku, které pomalu ztrácejí životní elán, ale i pro diváky, kteří mají rádi dobrou zábavu. 650 diváků se mohlo přesvědčit, že Simona Stašová v této hře exceluje a rozhodně není dalších herců potřeba.