Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 11°C Pá 13°C So 17°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Ondráš dětem: čtyři výchovná hudebně – taneční představení pro slavkovské školy

Ondráš dětem: čtyři výchovná hudebně – taneční představení pro slavkovské školy

Jak se mají chovat malé děti i dospělí? Proč jsou drogy nebezpečné? Nejen na tyto otázky se snažily odpovědět výchovné koncerty z dílny Vojenského uměleckého souboru Ondráš, na které byly pozvány všechny děti ze slavkovských základních škol.

Jak se mají chovat malé děti i dospělí? Proč jsou drogy nebezpečné? Nejen na tyto otázky se snažily odpovědět výchovné koncerty z dílny Vojenského uměleckého souboru Ondráš, na které byly pozvány všechny děti ze slavkovských základních škol. Čtyři představení ve dvou dnech v sále SC Bonaparte navštívilo téměř 1200 dětí. Program Svět hraček byl určený pro menší děti prvního stupně. Barevné hudebně-taneční vystoupení vyprávělo příběh malého chlapce Rudolfa, který se ocitl ve světě hraček, do kterého jej zavedla panenka Káťa. V něm se setkal například s roboty, medvídkem, pastelkami, včelkami, vojáčkem nebo koníkem. Postupně však zjišťuje, že stejně jako děti, i hračky se nechovají vždy správně. Společně s Káťou se Rudolf snaží hračky napravit a přitom si uvědomuje, že i on sám se nechoval vždy nejlépe. Poučí se a podaří se mu napravit i sebe?

Druhý den byli starší žáci pozváni na představení Přízraky ulice. Sledovali tak příběh dvou mladých dívek, Katky a Žofky, které jsou kamarádky, přestože je každá úplně jiná. Katka je docela normální holka, ve škole je pečlivá a smysluplně tráví volný čas. Žofie je tak trochu rebelka, dokáže se dostat do špatné party a nebojí se ani experimentovat... V hodinovém představení s nimi děti prožily celý den, během kterého se může vše změnit na základě jediného rozhodnutí. Představením provázel pan Etiketa, který upozornil na nebezpečí spojené s užíváním návykových látek.

Oba programy byly odehrány zdarma v rámci programu Jihomoravského kraje. Děkujeme Vojenskému uměleckému souboru Ondráš za další úžasnou podívanou a spolupráci!