Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 15°C So 16°C Ne 19°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Oprava ulice Malinovského začala

Oprava ulice Malinovského začala

Od prvního červnového pondělí odstartovala oprava ulice Malinovského, která se bohužel neobejde bez dopravních komplikací.

 

První fáze oprav zahrnuje opravu komunikace u kostela a dále v úseku od mateřské školy Karolinka a po hasičskou stanici. V této fázi bude průjezdná ulice Jiráskova, která slouží jako náhradní trasa autobusů (autobusy jezdí Tyršovou ulicí, ulicí Pod Oborou a Jiráskovou na Malinovského).  Z tohoto důvodu se i na ulici Jiráskova objevily dopravní značky s označením zákaz zastavení (parkovat se může pouze ve spodní části ulice na západní straně –  blíže k zámku). Oproti původním plánům zůstává zastávka u polikliniky na svém místě minimálně do podzimu a s tím bude souviset i omezení v ulici Jiráskova a Pod Oborou.  K areálu koupaliště, zámku, stadionu a golfu řidiči mohou přijíždět z okolních ulic (Pod Oborou, Příční, Kaunicova). Následně, na konci léta, se dopravní situace „vymění“. Řidiči pak budou moci zajíždět alespoň k oběma školám a využívat zdejší parkoviště.Kompletní oprava ulice bude trvat cca. do října tohoto roku, tedy pět měsíců.

Projekt počítá s celkovou rekonstrukcí zpevněných ploch v ulici Malinovského. Umístění stávající komunikace, parkovacích stání i chodníků zůstane zachováno. Důraz bude dán na úpravu šířkového uspořádání ulice, úpravu tvaru křižovatek, zřízení míst pro přecházení (u kostela a u vchodu do školního dvora), vybudování nových parkovacích stání před mateřskou školou Karolínka a instalace nového veřejného osvětlení. Mírně bude posunut a zkrátí se také přechod pro chodce u polikliniky. Konstrukce vozovky je navrhnuta s novými únosnými podkladními vrstvami s povrchovou úpravou z asfaltobetonu, parkovací stání s kamennou dlažbou a chodníky s betonovou dlažbou.