Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 11°C So 5°C Ne 6°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Oslavy fotbalového století ve Slavkově u Brna

Oslavy fotbalového století ve Slavkově u Brna

V sobotu 25.6. se uskutečnily oslavy sta let od založení fotbalového klubu ve Slavkově u Brna.

V sobotu 25.6. se uskutečnily oslavy sta let od založení fotbalového klubu ve Slavkově u Brna. Tato akce, byla nuceně posunuta o rok z důvodu pandemie koronaviru. O to víc jsme se těšili a snažili se pro všechny naše příznivce připravit bohatý program.

Ráno v 9:00 jsme přivítali první návštěvníky a fanoušky, kteří přišly podpořit naše nejmladší fotbalisty a fotbalistky. Hráči přípravky sehráli přátelské utkání mezi sebou a ukázali tak rodičům co se vše naučili. Hlavním bodem dopoledního bloku bylo utkání legend Slavkovského fotbalu, proti výběru Horsta Siegla, který vystupuje pod názvem SIGITEAM. Všichni přítomní mohli vidět velké osobnosti tuzemské kopané, kterým bezesporu je Ivan Hašek, Horst Siegl nebo nám na Moravě dobře známý Petr Švancara. Za Slavkov nastoupil mix hráčů napříč generacemi. Výběr měl být i vzpomínkou na zatím největší úspěch naší kopané a to účinkování ve čtvrté nejvyšší soutěži, proto se v týmu objevili hráči, kteří byli v té době samotnými aktéry divizní éry.

Utkání přilákalo velké množství diváků, které neodradilo ani počasí typické spíše pro anglickou Premier league. Před zahájením vystoupila cheerleadingová skupina Glitter stars, která nám předvedla svým vystoupením, že ve svém oboru těžko hledají konkurenci. Výkop obstaral starosta Michal Boudný spolu s předsedou oddílu Přemyslem Jeřábkem. Ve skvělé atmosféře, zvítězil SIGITEAM, těsným výsledkem 6:7. Samotní hráči pak po zápase rozdali podpisy a zapózovali na památku pro své fanoušky.

Odpolední blok odstartoval utkáním mladších žáků, kteří v horkém počasí předvedli své dovednosti a ukázali, všem přítomným, že fotbal v našem městě, má budoucnost. Následovalo utkání starších žáků, soupeřem jim byli vrstevníci z družebního polského Slawkowa. Naši kluci, s přehledem přehráli svého protivníka a odměnou jim byl potlesk a ovace z tribuny.

Další bodem bylo předání pamětních listů. Ocenění byli především lidé, kteří obětovali našemu klubu velkou část svého času a zasloužili se o rozvoj fotbalu ve Slavkově. Všichni přítomní, měli možnost zavzpomínat na ty, kteří již mezi námi nejsou a vzdát jím poctu potleskem.

Na závěr sportovní části se utkaly týmy mužů Slavkova u Brna a polského Slawkowa. Před zahájením utkání zazněly hymny obou států a aktéři si tak mohli vyzkoušet, jak se cítí reprezentanti při mezinárodních utkáních. Zápas byl vyrovnaný a diváci se určitě nenudili. Utkání skončilo remízou 3:3. Všichni aktéři se spolu na památku vyfotili a slíbili si, že odveta bude další rok na polské půdě.

Večerní program obstarala kapela Exit, která zahrála svoje největší hity. Pro ty co ještě měli energii, zahrál DJ D.M.

Poděkování, patří všem partnerům a především městu Slavkov u Brna za finanční podporu této akce. Členům SK Slavkov u Brna za realizaci této akce, SDH Slavkov u Brna za technickou pomoc a v neposlední řadě obrovský dík všem fanouškům a příznivcům našeho klubu.

Jan Lysák