Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 9°C Pá 14°C So 16°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Otevření zámku se blíží. Víme, co se chystá!

Otevření zámku se blíží. Víme, co se chystá!

Zámek bude letos hostit několik obřích akcí. Nové hry v parku zabaví nejen děti. Výtah pomůže hendikepovaným.

Milí návštěvníci, partneři a příznivci Zámku Slavkov – Austertlitz,

úspěšná sezóna 2019 je za námi a celý náš tým již pracuje na akcích pro letošek. Připravili jsme pro Vás pro tento rok mnoho nových akcí a současně zopakujeme stálice, bez kterých si letní sezónu ve Slavkově u Brna už ani nedovedeme představit.

Oblíbené jarmarky nabídnou různorodý sortiment, občerstvení a dobrou náladu, připravíme se společně na Velikonoce či nakoupíme vánoční dekorace. V červnu opět pořádáme Veteranfest – sraz historických vozidel a v červenci přijede hudební legenda Sting.

Milovníci vážné hudby, divadla, kinematografie, tance i zpěvu si přijdou také na své, pro děti máme připraveno mnoho zábavných i poučných výstav, přednášek a aktivit.

Letos usnadníme přístup do zámku imobilním občanům díky výtahu, jehož stavba v jarních měsících finišuje. Na letní sezónu plánujeme nové krátké turistické okruhy po městě a děti potěšíme novou „hledačkou“ v zámecké parku, jde budou hlavní roli hrát naše vzácné barokní sochy.

Vše co děláme, připravujeme s vírou, že u nás strávíte příjemné chvíle a budete se k nám rádi vracet. Děkujeme také za Vaše připomínky, pochvaly i názory, které nám můžete sdělovat například prostřednictvím sociálních sítí.

Tato pestrá nabídka by nevznikla díky nadšení, píli a energii celého týmu naší organizace - dvou desítek aktivních lidí - kteří pracují po celý rok pro to, aby to ve Slavkově u Brna žilo a cítili jste se tu dobře. Jsem ráda, že se nám to dle Vašich ohlasů daří a díky za to patří také našemu zřizovateli, městu Slavkov u Brna, protože vlastnit zámek s takovou historií a kulturním dědictvím, investovat do něj a pečovat o něj, není leckdy snadné.

Těšíme se na setkání s Vámi i letos ve Slavkově u Brna!

Mgr. Eva Oubělická DiS., ředitelka zámku