Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
So 5°C Ne 8°C Po 9°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Partyzánská výprava 2. oddílu

Partyzánská výprava 2. oddílu

Poslední únorovou sobotu členové 2. oddílu našeho střediska vyrazili na výlet do Ždánického lesa.

Poslední únorovou sobotu členové 2. oddílu našeho střediska vyrazili na výlet do Ždánického lesa. Vlakem jsme společně dojeli do Jestřabic, kde naše trasa začínala.

Děti dostaly mapu, ve které se nejdříve musely zorientovat, aby dospěly k tomu, kam nás náš výlet tentokrát zavede. V mapě byla zaznačena území, která ovládal náš nepřítel, a naším úkolem bylo se nepříteli vyhnout a dorazit do určitého bodu. Dětem se líbilo, že tentokrát to byli oni, kdo určoval, kudy se půjde. Během cesty jsme hráli nespočet her, čelili sněhové vánici a také jsme objevili partyzánský bunkr v lese, který kdysi sloužil jako úkryt před gestapem.

Tato dobrodružná výprava měla velký úspěch, a to i přes stále se měnící počasí, kdy se sluníčko střídalo se sněhovými vločkami či větrem.

Anna Ošmerová

Sběr železného šrotu

V sobotu 15. dubna budou skauti s pověřením města opět sbírat starý železný odpad, který vám doma překáží a chcete se ho bez námahy zbavit. Stačí ho v pátek večer nebo brzy ráno před akcí dát před svůj dům a skautští brigádníci ho přibližně mezi osmou a patnáctou hodinou naloží na označené traktory a odvezou do kovošrotu. S těžkými kusy vám rádi pomůžeme i v průběhu soboty, je ale dobré se předem domluvit s vedoucím akce Milanem Šemorou na telefonu 608830837. Upozorňujeme, že domácí elektroniku, autobaterie, lednice a podobný odpad, který patří do sběrného dvora, nejsme oprávnění ani vybavení od vás přebrat. Vybrané peníze budou jako každoročně použity na údržbu skautské klubovny a zajištění pestrého programu pro děti v našich oddílech. Děkujeme za vaši podporu.

Milan Šemora

Brigáda na dřevo stála za to díky příznivcům skautingu!

Obrovská zásoba nezpracovaného dřeva se nám nakupila před skautskou klubovnou. Kdo měl z vedoucích, skautů či skautek chvilku, tak nějaké to dřevo během březnových schůzek uklidil do klubovny. Svépomocí by nám však úklid trval ještě několik týdnů.

V sobotu 18.3.2023 se však od 9 hod. do 12 hod. sešlo na rychle svolanou brigádu téměř 20 pomocníků a díky tomu se nám podařilo pokořit celou hromadu dřeva, a tak máme před klubovnou opět hezky uklizeno.

Ráda bych poděkovala rodičům, skautům, skautkám a vedoucím, kteří si našli o jarních prázdninách chvilku, a přišli nám pomoci. Opravdu si toho ceníme, a i taková občasná pomoc rodičů a příznivců skautingu je pro nás další motivací k naší činnosti.

Týna Nowaková