Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 13°C So 15°C Ne 19°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Ples jak chceš pomohl Ukrajině

Ples jak chceš pomohl Ukrajině

Slavkov o víkendu zažil první a zřejmě poslední ples letošní sezóny. Uspořádala jej skupinka občanů, kteří se nechtěli smířit s tím, že se ve městě podobná zábava neuskuteční již třetím rokem.

Původně „spontánní“ akce se nakonec pod vlivem událostí proměnila v charitativní počin. Díky návštěvníkům, sponzorům a zejména účinkujícím, kteří se vzdali nároku na honorář, poputuje na humanitární účely pro pomoc Ukrajincům částka přes 53 000 korun. Další peníze by pak měla vynést dražba hlavní tombolové ceny – elektrokoloběžky MAMIBIKE.

Ples jak chceš byl od počátku plánován jako občanský s tím, že na jeho programu se podíleli zejména lidé ze Slavkova a okolí. Skupina AXIOM vol.4 spolu se zpěvákem Martinem Křížkou se seskupila z místních hudebníků, kteří spolu v menších i větších pauzách v obměněném složení vystupovali na jednom pódiu v průběhu posledních třiceti letech. Nakonec během tří týdnů dokázali secvičit repertoár téměř padesáti písní, díky kterým dokázali udržet tanečníky na zaplněném parketu téměř do třetí hodiny ranní. V pauzách se představil „DJ Balu“, nebo-li Lukáš Balu Vrána, který svými tanečními sety naplnil myšlenku plesu, že si každý najde to „své“. Nechyběly tak ani dechovkové skladby, latinskoamerické rytmy, nebo populární popové písně.

O barevné vystoupení se postarala Ivory Divine, která září v brněnském Cabaret Des Péchés (Kabaret hříchů). Slavkováci mohou tuto umělkyni potkávat v civilním oblečení jako šéfprůvodce zámku Davida Kučeru. Je to také on, kdo stojí za proslavenými kostýmovanými prohlídkami pro děti i dospělé.

Půlnočním překvapením se stal zpěvák, taktéž ze Slavkova, David Zádrapa, který překvapil nejen profesionálním zpěvem a vystupováním, ale také rozsahem svého repertoáru.

Průvodkyní večera byla moderátorka „z Hrušek“ Monika Brindzáková, jejíž hlas znáte z vysílání Českého rozhlasu Brno, tvář z pořadu České televize Dobré ráno nebo také jako mluvčí Jihomoravského kraje.

Každý správný ples se neobejde bez tomboly a nejinak tomu bylo i tento večer. Pořadatelé se váží štědrosti každého ze sponzorů. V čele sálu Bonaparte tak na návštěvníky plesu čekalo téměř 170 krásných cen. Hlavní cenou se stala koloběžka MAMIBIKE, ze slavkovské dílny Spolmetal. Na její pořízení přispěli i sponzoři SKR Stav, Májek – Hutní materiál a YOGIAM. Výherce hlavní ceny se hned na místě také rozhodl věnovat ji do veřejné dražby, jejíž výtěžek bude určen na humanitární účely.   

Téměř 260 lidí, kteří se plesu zúčastnili, měli možnost se také vyfotit ve fotokoutku, který zajišťovali otec a syn Slámovi. Jiří Salik Sláma žijící ve Slavkově je fotografem jihomoravského Deníku a také držitelem ocenění Czech Press Photo.  

Pořadatelé také děkují za technickou podporu zvukaři Janu Matyášovi a osvětlovači Eriku Durajovi. O květinovou výzdobu se postaral květinový ateliér Pugetka. Speciální poděkování patří také filmové společnosti Filmondo, která vytvořila videopozvánku.

Všem děkují organizátoři plesu: Veronika Šilerová, Petr Šiler, Petra Hrozová, Martin Hroza, Veronika Slámová, Dalibor Kučera, Iva Zádrapová, Iva Křesalová, Radek Zemánek a Petra Horná.