Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 11°C So 5°C Ne 6°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Podzimní víkend ve Slavkově: divadlo, cimbálovka, dýňobraní pro děti a burčáky

Podzimní víkend ve Slavkově: divadlo, cimbálovka, dýňobraní pro děti a burčáky

Slavkov u Brna zažije druhý říjnový víkend pravou podzimní atmosféru.

 Slunečné počasí bud přát zejména tradiční venkovním akcím – dýňobraní na zámeckém nádvoří i burčákovým slavnostem s cimbálovkou. Pokud by vám přeci jen zima a chtěli jste se pobavit v teple, pak si zajděte do divadla – v sobotu na komedii v podání místních ochotníků, v neděli na loutkové divadlo na faře.

Sobota 9. října

Od 9.00 do 14.00,
Komunitní centrum Korálky (vstup z ulice Polní u Psychiatrické léčebny)

Slavkovský podzimní blešák

Bleší trh je nejenom příležitost pro nákup a prodej, ale je také místem pro setkávání.

Koupit, prodat či vyměnit můžete prakticky cokoliv, co již nepotřebujete, ale jiným se může hodit. Proberte svoje komory, sklepy, dětské pokojíčky, úložné prostory, půdy a přijďte na blešák. Třeba zde najdete "TO" co už dlouho hledáte.

PRODEJCI mohou být nejen dospělí, ale i děti. Dopřejte dětem stát se na jeden den obchodníkem, podpoříte tak jejich finanční gramotnost. Vstup zdarma pro všechny. Rezervace prodejců nutná na tel. 604 135 582. Občerstvení zajištěno.

 

od 19.00, Společenské centrum Bonaparte

Divadelní komedie Když hrdličky cukrovaly

Divadelní spolek Slavkov u Brna pro Vás připravil na sobotu 9. října 2021 od 19 hodin na jevišti Společenského centra Bonaparte ve Slavkově opakování úspěšné veselohry "Když hrdličky cukrovaly". Divadelní spolek s touto hrou již navštívil několik okolních vesnic a vždy odjížděl od spokojených a rozesmátých diváků. Vstupenky na slavkovské uvedení hry "Když hrdličky cukrovaly" můžete vyzvednout v Info centru pod zámkem, nebo si je zajistit v internetovém předprodeji na adrese http://www.zamek-slavkov.cz/akce/predprodej/. K prodeji budou samozřejmě i na místě před samotným představením. Vstupné je 100 korun.

 

NEDĚLE 10. 10.

13.00 – 17.00, nádvoří zámku

Burčákové slavnosti

Novinkou letošní podzimní sezóny jsou burčákové slavnosti, které doplní tradiční dětský program Dýňobraní pro děti. Těšit se můžete na tři prodejce burčáků a vína z blízkého okolí, ochutnat můžete delikatesy ze šnečí farmy z Vlkoše nebo si pochutnat na sýrech z nedaleké farmy. Domů si také můžete odnést kvalitní med od včelaře. Atmosféru dokreslí cimbálová muzika Šternovjan z Újezdu u Brna, která bude hrát na nádvoří tři hodiny v čase od 14.00 do 17.00.

Dýňobraní

Ani letos děti a jejich rodiče nepřijdou o oblíbené dýňobraní na nádvoří zámku. Hromada dýní, kterou organizátoři opět zajistili, čeká na vaše kreativní nápady a oživení. Odměnou za vaše dílo vám pak může být návštěva tajemného zámeckého podzemí, kde se se svou prozářenou dýní můžete vyfotit. Dýně za menší poplatek nabízí organizátoři. Vy se vybavte jen dlabacím nářadím. Tradiční program letos rozšíří divadelníci Malou pohádkou o veliké řepě, kterou v portiku zámku odehrají v časech 14.00, 15.00 a 16.00 hodin. Pro děti bude připravený i další program jako skákací hrad a malování na obličej.

Vstup na obě akce je zdarma

16.00, Římskokatolická farnost (za kostelem)

Loutkové divadlo na faře

Pokud by vám přece jen na nádvoří byla s dětmi zima, můžete se v 16.00 vypravit na nedalekou faru za kostelem, kde pro vás Loutkové divadlo Dřeváček chystá představení Strašlivý holičský příběh. Vstupné je 50 korun.

Dětská hra v parku: Veverka Zrzečka

Pokud přeci jen stojíte o hezkou procházku, při které se děti unaví a pobaví, vyrazte do parku! Na staletých stromech naleznete ústřižky detektivního příběhu o ztraceném náramku paní kněžny. Spolu s dětmi můžete záhadu vyřešit. Po cestě můžete nejen luštit, ale také si pohrát na novém přírodním hřišti.

Veverka Zrzečka je zpět! Děti, pamatujete si na naši Veverku Zrzečku? Spolu s kamarádem Šerlokem Veverkou řeší novou záhadu v zámeckém parku! Na pomoc si je pozvala zámecká kněžna Eleonora, které se ztratil drahocenný náramek. Vydejme se po stopách zloděje – snad se nám podaří záhadu ztraceného náramku rozluštit a přitom se i něco naučit. Hra se nachází ve spodní části zámeckého parku a obsahuje 9 stanovišť. Odměnu si můžete vyzvednout v zámeckém food trucku u Informačního centra na Palackého náměstí. Park je otevřen denně od 6.00 do 18.00, food truck od 11.00 do 18.00.