Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 10°C Pá 14°C So 16°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Pomoc obětem kriminality je nyní na jižní Moravě dostupnější

Pomoc obětem kriminality je nyní na jižní Moravě dostupnější

Bílý kruh bezpečí zahájil v červnu 2021 na území Jihomoravského kraje provoz první mobilní poradny pro oběti kriminality v České republice.

Nestátní nezisková organizace Bílý kruh bezpečí letos slaví 30 let poskytování pomoci obětem kriminality. V letošním jubilejním roce činí další významný krok směrem k obětem.

V pátek 18. 6. 2021 byla za účasti významných osobností Jihomoravského kraje pokřtěna první mobilní poradna BKB v České republice.  Smyslem tohoto pilotního projektu je zvýšit dostupnost pomoci obětem kriminality a domácího násilí. Pro velkou část obětí a pozůstalých po obětech je totiž náročné dosáhnout na potřebnou a komplexní pomoc co nejrychleji po činu. Bariérou může být vzdálenost, složitá dopravní obslužnost, imobilita, ale i sociální izolovanost nebo hospitalizace. Stejně tak oběti latentní kriminality (např. znásilnění, nebezpečné vyhrožování, vydírání, domácí násilí) z mnoha pochopitelných důvodů pomoc nevyhledají, ač ji potřebují. Mobilní poradna BKB jevozidlo dodávkového typu s vnitřním prostorem připraveným k poskytování konzultací kdekoliv v terénu. Vozidlobude plnit dvojí roli. V anonymizované verzi bude vyjíždět za klienty. Ve verzi s polepy Bílého kruhu bezpečí bude fungovat jako nosič informací na preventivních  akcích pro veřejnost.

V případě zájmu o využití nabízené pomoci je možné se obrátit na telefon 732 842 664 nebo e-mail: bkb.brno@bkb.cz.