Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
St 22°C Čt 17°C Pá 15°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Poznejte slavkovské památky díky unikátnímu komiksovému průvodci i informačním tabulím

Poznejte slavkovské památky díky unikátnímu komiksovému průvodci i informačním tabulím

Komiksový průvodce - Slavkovský špacírek

Poznejte slavkovské památky díky unikátnímu komiksovému průvodci i informačním tabulím

Turisté i obyvatelé Slavkova se mohou nově vydat na procházku za poznáním slavkovských památek. Mnohdy zapomenuté příběhy vypráví nejen 11 informačních cedulí přímo u samotného objektu, ale také unikátní ilustrovaný průvodce. Autory tohoto komiksového zpracování jsou manželé Eva a Ondřej Kellnerovi.

Putování s příběhem, který vypráví „oživlý“ granátník ze zámeckého parku, má jedenáct zastávek. Většina z nich se nachází v centru města. Dozvíte se například, kdy vyhořela původní židovská synagoga nebo jak vypadala původní hodinová brána ve spodní části náměstí. Můžete také zjistit, kde stála manufaktura, pranýř, šatlava nebo původní pivovar. Navštívit můžete také hrobku rodu Kouniců. Špacírek za poznáním však můžete uskutečnit i za hranice města. Objevíte při něm například schovaná boží muka svatého Vendelína, zjistíte, kde jsou pohřbeni vojáci z bitvy u Slavkova, nebo si užijete výhled na Slavkov z vyhlídky u kaple sv. Urbana.

Informační cedule obsahují pouze základní informace, které jsou uvedeny v češtině a angličtině. Součástí je také QR kód, který vás přesměruje na online verzi průvodce, kde je také více informací včetně ilustrovaného příběhu. Tištěného průvodce si můžete vyzvednout na informačním centru pod zámkem.

Trasa slavkovského špacírku

1. Radnice – šatlava – pranýř
2. Kounicova manufaktura
3. Hradby – hodinová vež
4. Židovská synagoga
5. Hrobka rodu Kouniců
6. Panský dům
7. Zámek Slavkov – Austerlitz
8. Chrám vzkříšení páně
9. Boží muka sv. Vendelína
10. Kaple sv. Urbana