Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
St 22°C Čt 15°C Pá 13°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Půlroční bilancování

Půlroční bilancování

První pololetí školního roku 2023/2024 je za námi, a to je důvod poohlédnout se za vším, co jsme ve třídě KUŘÁTEK v MŠ Zvídálek společně prožili.

V září nám začal nový školní rok a mateřáčky čekalo seznámení se školkou, třídou i s novými spolužáky. Děti, pro které školka nebyla novinkou, měly tento začátek jednodušší. Slunečné počasí si děti užívaly naplno při procházkách a hrách na zahradě naší školky. Prvním divadelním představením byla pohádka „O zajíčkovi“.

V říjnu se pomalu začal ozývat podzim se všemi krásami přírody. Kuřátka nezahálela s básničkami a písničkami a se zájmem si zahrála na Orfovy nástroje.  

V listopadu proběhlo několik naplánovaných akcí. Při divadelním představení „O Budulínkovi“ si děti zazpívaly společně s herci. Velký zážitek prožily s návštěvou „ducha“, který přišel za námi do školky. Byla tak podpořena atmosféra Dušiček a Halloweenu. Svatý Martin se stal oblíbeným tématem při povídání o tradici v omalovánkách, v písničce i knížkách.

Prosincové prožívání vánočních příprav bylo velmi příjemné a plné různých očekávání. Za Kuřátky přišli Mikuláš, čert a anděl a přinesli s sebou i něco sladkého. Vánoční dílnička poskytla dětem i rodičům možnost prožít společné chvíle při výrobě dekorace v podobě malého vánočního stromečku. Atmosféru podtrhnul poslech koled i voňavé vanilkové rohlíčky. Nadílka dárků pod stromečkem v Kuřátkách byla skutečně radostná!

V lednu, po vánočních prázdninách, jsme se opět ve školce všichni setkali a sdělovali své dojmy ze Štědrého dne a z dárků. A že toho vyprávění bylo! K prvnímu měsíci v novém roce neodmyslitelně patří Tři králové. Výroba papírových královských korun, písnička i zážitky ze setkání dětí se Třemi králi naplnily náš dopolední komunikační kroužek. Prohlídka dvou betlémů nás potěšila a obohatila. V Kostele Vzkříšení Páně proběhla návštěva za doprovodu varhan a další zážitek jsme měli v Klášteře u školních sester.

Začal nám další školní půlrok a už se moc těšíme na karnevalové veselí a další zážitky, které prožijeme s kamarády v mateřské škole.

                                                                             

Za třídu Kuřátek Dana Gumanová a Marie Vránová