Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Út 9°C St 6°C Čt 10°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Rady do zahrady - leden

Rady do zahrady - leden

Pranostika: Připadne-li Nový rok na neděli, lze očekávati mírnou zimu, úrodné jaro a větrné léto.

Pranostika nám říká, že by rok 2023 mohl být úrodný. Využijme toho a na zahradě nenechejme žádný záhon ležet ladem. Obzvláště v této době, kdy inflace na trzích dosahuje dvouciferných čísel. V zimních měsících je vhodná doba na vypracování vysazovacích plánů, nákup semen a jejich naklíčení pro brzký výsev. Ovoce , zelenina a ostatní plodiny, které si sami vypěstujeme jsou zdravější, kvalitnější a vhodnější pro uskladnění, jelikož nejsou poškozeny mechanickou sklizní a přepravou ze vzdálených produkčních oblastí.

     Brambory jsou vděčnou a chutnou potravinou, která by neměla chybět na žádném stole. V době nouze to byly právě brambory, které zachránily lidstvo od hladomoru. Při plánování výsadby nezapomeňte na objednání bramborové sadby.  Naše ZO bude od vás přijímat objednávky až do 15. února 2023.

 

Objednávka bramborové sadby - jaro 2023

 

ANUSCHKA – je velmi raná odrůda, varný typ A, žlutá dužnina, vysoce jakostní salátová konzumní odrůda. Má velmi dobrou chuť. Je velmi dobře odolná strupovitosti, virovým chorobám, háďátku bramborovému, středně odolná vůči plísni bramborové.

 

MONIKA – velmi raná odrůda, varný typ B. Vysoké výnosy, hlízy vzhledné, po uvaření netmavnou, pevná konzistence. Velmi dobrá odolnost proti chorobám.

 

 ROSARA – velmi raná odrůda, varný typ BA. Červená slupka, žlutá dužnina, velmi dobré konzumní hodnoty. Střední výnosy, vysoce odolná proti chorobám.

 

MARABEL – raná odrůda, varný typ BA. Kvalitní a chutná odrůda. Vysoké výnosy a odolnost vůči strupovitosti a virovým chorobám.

 

DITTA –  poloraná až polo pozdní salátová odrůda s vysokým výnosem, varný typ AB, vhodná k dlouhodobému skladování. Hlízy jsou středně velké, dlouze oválné, středně pevné až pevné konzistence se žlutou dužninou. Patří k jedněm z nejchutnějších brambor. Je velmi žádána pro svoji máslovou chuť. Vyznačuje se jednoduchým a nenáročným pěstováním. Středně odolná virovým chorobám i plísni bramborové

 

Pokud se rozhodnete pro některou z uvedených odrůd, tak vložte svoji objednávku s udáním odrůdy, požadovaným počtem kg, adresou a číslem telefonu nebo e mail adresou pro zpětnou informaci o prodeji do schránky v domě zahrádkářů ve Slavkově u Brna na ulici Čs. armády č. 252 do 15. února 2023.

Bramborová sadba je v balení po 25 kg, rozvážení možné podle objednávky. Cena bude s důvodů nízké úrody v produkční oblasti a  vysoké inflace 18 – 20 .- Kč za kg

Můžete též využít naši e mail adresu zahradkari.slavkovubrna@seznam.cz

Dále sledujte naše web stránky www.zahradkari.cz/zo/slavkovubrna  , kde jsou další informace o naší činnosti.

 

Bohatou úrodu a radost ze zahrady přejí zahrádkáři ZO Slavkov u Brna.

                                                                                      Vladimír Luža